Nicuşor Dan caută susţinere pentru referendumuri şi la Marcel Ciolacu

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 octombrie 2024 9 afişări

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că se va întâlni şi cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a găsi susţinere pentru referendumurile pe care vrea să le iniţieze luni, în şedinţa CGMB.

Nicuşor Dan caută susţinere pentru referendumuri şi la Marcel Ciolacu

Nicuşor Dan spune, legat de şedinţa de luni a CGMB: „Da, am primit asigurări de la conducerea partidului că cnsilieri generali PNL vor vota” pentru organizarea celor două referendumuri.

„Am început cu cei care se corespund cu partide cu care vreau să fac majoritate în Consiliu şi acestea sunt cei trei cu care mă voi întâlni azi (miercuri - n.r.) şi cu care mă voi întâlni mâine (joi - n.r.) şi poimâine (vineri - n.r.). Şi după ce facem asta, ne întâlnim şi cu ceilalţi importanti, inclusiv cu Marcel Ciolacu”, adaugă Dan.

Liderii PNL şi USR, Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi, cu care Nicuşor Dan s-a întâlnit, separat, miercuri, au anunţat că vor susţine cele două referendumuri pe care Nicuşor Dan vrea să le iniţieze.

Primarul general Nicuşor Dan anunţa, marţi, că a convocat şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru data de 21 octombrie, pentru două proiecte privind referendumul din Capitală.

Şedinţa CGMB a fost convocată de primarul general pentru luni, 21 octombrie, de la ora 10.00. Pe Ordinea de Zi se regăsesc cele două proiecte privind consultarea cetăţenilor Bucureştiului prin referendum.

„Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Cele două întrebări la care îi invit pe bucureşteni să se pronunţe prin „DA” sau „NU” sunt următoarele: 1.⁠ ⁠Sunteţi de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti? 2.⁠ ⁠Sunteţi de acord ca Primarul General al Municipiului Bucureşti să emită Autorizaţiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?”, spune, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dan,
lasconi,
referendumuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.