O nouă spaimă pentru unguri: vin cepele scumpe şi de calitate îndoielnică din import

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 20 februarie 2023 167 afişări

Ceapa este un ingredient important în bucătăria tradiţională din Ungaria. Aşa că este şi un subiect de presă atent urmărit.

O nouă spaimă pentru unguri: vin cepele scumpe şi de calitate îndoielnică din import

Ceapa este un ingredient important în bucătăria tradiţională din Ungaria. Aşa că este şi un subiect de presă atent urmărit.

Preţurile cepei au sărit în aer în ultimele luni, iar acesta este doar începutul, avertizează Daily News Hungary.

Din cauza secetei din 2022, Ungaria trebuie să importe foarte multă ceapă, rezultatul fiind preţuri şi mai mari anul acesta. Unii analişti vorbesc de scumpiri de 50-60% în primăvară.

Specialiştii spun că pe lângă secetă, o altă cauză a dependenţei Ungariei de importurile de ceapă este scăderea drastică a suprafeţei cultivate.

Toate acestea se vor vedea în creşterea preţurilor din meniurile restaurantelor, şi aşa lovite dur de inflaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
import,
calitate,
maghiari,
scumpire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.