O nouă spaimă pentru unguri: vin cepele scumpe şi de calitate îndoielnică din import
Ceapa este un ingredient important în bucătăria tradiţională din Ungaria. Aşa că este şi un subiect de presă atent urmărit.
Ceapa este un ingredient important în bucătăria tradiţională din Ungaria. Aşa că este şi un subiect de presă atent urmărit.
Preţurile cepei au sărit în aer în ultimele luni, iar acesta este doar începutul, avertizează Daily News Hungary.
Din cauza secetei din 2022, Ungaria trebuie să importe foarte multă ceapă, rezultatul fiind preţuri şi mai mari anul acesta. Unii analişti vorbesc de scumpiri de 50-60% în primăvară.
Specialiştii spun că pe lângă secetă, o altă cauză a dependenţei Ungariei de importurile de ceapă este scăderea drastică a suprafeţei cultivate.
Toate acestea se vor vedea în creşterea preţurilor din meniurile restaurantelor, şi aşa lovite dur de inflaţie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro