România va avea cel mai mare parc natural din Europa. Vezi cum arată - GALERIE FOTO

Postat la 15 septembrie 2016 966 afişări

În şedinţa de Guvern de miercuri, 14 septembrie, a fost aprobată demararea demersurilor pentru declararea Munţilor Făgăraş ca Parc Naţional. Actul normativ prevede etapele necesare pentru constituirea acestui nou parc naţional, care se vor derula în perioada octombrie 2016 – 2020.

Totodată, în acest scop, va fi creat un grup de lucru interministerial, sub coordonarea Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – România responsabil cu activităţile de analiză, aprobare şi planificare. Ca prim pas, Ministerul Mediului va iniţia o ofertă de colaborare pe bază de voluntariat public privat adresată organizaţiilor de mediu care doresc să sprijine pe termen lung constituirea parcului naţional, autorităţilor statului şi celor locale din zona viitorului parc.

Munţii Făgăraş constituie cel mai reprezentativ şi mai valoros sector al lanţului Carpatic, acoperind o suprafaţă de aprox. 2000 km2, iar noul statut ar reprezenta o oportunitate foarte bună pentru dezvoltarea economică durabilă la nivel local care să susţină comunităţile şi mediul. Mai mult, prin declararea masivului muntos ca arie naturală protejată, se va asigura conservarea şi punerea sub protecţie a unui capital natural extraordinar de bogat ce trebuie bine gospodărit în prezent pentru a fi lăsat moştenire generaţiilor viitoare.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz

În şedinţa de Guvern de miercuri, 14 septembrie, a fost aprobată demararea demersurilor pentru declararea Munţilor Făgăraş ca Parc Naţional. Actul normativ prevede etapele necesare pentru constituirea acestui nou parc naţional, care se vor derula în perioada octombrie 2016 – 2020. Totodată, în acest scop, va fi creat un grup de lucru interministerial, sub coordonarea Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – România responsabil cu activităţile de analiză, aprobare şi planificare. Ca prim pas, Ministerul Mediului va iniţia o ofertă de colaborare pe bază de voluntariat public privat adresată organizaţiilor de mediu care doresc să sprijine pe termen lung constituirea parcului naţional, autorităţilor statului şi celor locale din zona viitorului parc. Munţii Făgăraş constituie cel mai reprezentativ şi mai valoros sector al lanţului Carpatic, acoperind o suprafaţă de aprox. 2000 km2, iar noul statut ar reprezenta o oportunitate foarte bună pentru dezvoltarea economică durabilă la nivel local care să susţină comunităţile şi mediul. Mai mult, prin declararea masivului muntos ca arie naturală protejată, se va asigura conservarea şi punerea sub protecţie a unui capital natural extraordinar de bogat ce trebuie bine gospodărit în prezent pentru a fi lăsat moştenire generaţiilor viitoare.În şedinţa de Guvern de miercuri, 14 septembrie, a fost aprobată demararea demersurilor pentru declararea Munţilor Făgăraş ca Parc Naţional. Actul normativ prevede etapele necesare pentru constituirea acestui nou parc naţional, care se vor derula în perioada octombrie 2016 – 2020. Totodată, în acest scop, va fi creat un grup de lucru interministerial, sub coordonarea Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – România responsabil cu activităţile de analiză, aprobare şi planificare. Ca prim pas, Ministerul Mediului va iniţia o ofertă de colaborare pe bază de voluntariat public privat adresată organizaţiilor de mediu care doresc să sprijine pe termen lung constituirea parcului naţional, autorităţilor statului şi celor locale din zona viitorului parc. Munţii Făgăraş constituie cel mai reprezentativ şi mai valoros sector al lanţului Carpatic, acoperind o suprafaţă de aprox. 2000 km2, iar noul statut ar reprezenta o oportunitate foarte bună pentru dezvoltarea economică durabilă la nivel local care să susţină comunităţile şi mediul. Mai mult, prin declararea masivului muntos ca arie naturală protejată, se va asigura conservarea şi punerea sub protecţie a unui capital natural extraordinar de bogat ce trebuie bine gospodărit în prezent pentru a fi lăsat moştenire generaţiilor viitoare.

Guvernul transformă Munţii Făgăraş în Yellowstone european

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.