SIVECO s-a plasat anul trecut pe locul II în topul furnizorilor de servicii IT din România, cu o cotă de piaţă de 6%

Postat la 13 mai 2015 86 afişări

Conform celui mai recent studiu publicat de International Data Corporation (IDC) pentru 2014, SIVECO ocupă locul II în topul companiilor care furnizează servicii IT (IT Services Market), cu o cotă de piaţă de 6%. Studiul IDC realizează o radiografie a pieţei româneşti de servicii IT şi a poziţiei de piaţă a celor 100 de furnizori de servicii IT ce activează în România.

SIVECO s-a plasat anul trecut pe locul II în topul furnizorilor de servicii IT din România, cu o cotă de piaţă de 6%

„ Mobilitatea a devenit una dintre caracteristicile de bază ale aplicaţiilor SIVECO, proiectate şi dezvoltate pentru Cloud, livrate în regim Software as a Service (SaaS). Mobilitatea, împreună cu Cloud-ul, au puterea de a îmbunătăţi performanţele companiilor, făcându-le mai competitive şi mai inteligente. Companiile care adoptă aceste soluţii vor avea în anii următori un avantaj cert în piaţă”, declară Florin Ilia, Preşedinte şi Director General SIVECO România.

În 2014, SIVECO a pus accent şi pe extinderea activităţii pe pieţele externe, prin implementarea unor soluţii eficiente de eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment şi eBusiness având în prezent peste 1.500 de clienţi în 27 de ţări din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii.

Proiectele implementate pentru organizaţii ale Comisiei Europene, unul dintre cei mai exigenţi dar şi mai stabili beneficiari, au o importanţă majoră. SIVECO a fost singura companie românească selectată să furnizeze Comisiei Europene servicii IT pe o perioadă de 4 ani, în cadrul contractului cadru ESP-DESIS III – cel mai mare contract al Comisiei în domeniul IT. De asemenea, SIVECO furnizează servicii şi pentru Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene; Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei; Agenţia Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură şi Alimente şi Direcţia Generală Sănătate şi Consumatori; Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene; Oficiul de cooperare EuropeAid; Banca Europeană de Investiţii.

Printre proiectele internaţionale la care SIVECO a participat în 2014 se numără programul de modernizare a sistemului de învăţământ din Emiratele Arabe Unite, introducerea unei vaste librării digitale pentru sistemul educaţional din Malta şi demararea colaborării cu Nazarbayev Intellectual Schools, din Kazakhstan. De asemenea, compania a contribuit la implementarea unui sistem IT vamal în Republica Macedonia, ce oferă operatorilor economici multiple soluţii tehnice privind schimbul electronic de informaţii cu autorităţile vamale şi o mai mare flexibilitate în prezentarea declaraţiilor vamale.

Având în vedere tendinţele consemnate de analiştii pieţei IT compania a lansat gama de produse SIVECO Project:Cloud, care vine în sprijinul firmelor mari, dar şi al IMM-urilor. Aceasta include aplicaţii eficiente pentru instruirea personalului - AeL Cloud, gestiunea documentelor – SIVADOC, precum şi administrarea afacerilor - SIVECO Applications 2020 şi SIVECO Business Analyzer.

Conform IDC, în 2014, piaţa de servicii IT din România a atins 518,77 milioane de dolari, înregistrând o creştere de 1,7% faţă de anul precedent. IDC estimează o creştere de 1,9% pe an a cheltuielilor pe serviciile IT în România în 2015 şi un procent mediu de creştere prognozat pentru următorii cinci ani la 2,9%, piaţa ajungând la un total de 597,10 milioane de dolari în 2019.
 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/siveco-s-a-plasat-anul-trecut-pe-locul-ii-in-topul-furnizorilor-de-servicii-it-din-romania-cu-o-cota-de-piata-de-6-14257043
14257043
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.