Stanciu: Sperăm ca după numirea noului administrator judiciar să plătim câteva salarii restante
Directorul executiv al FC Rapid, Nicolae Stanciu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că speră, după numirea noului administrator judiciar, să se achite câteva salarii restante, pentru că astfel conducătorii le pot cere jucătorilor să dea totul pentru a evita retrogradarea.
"Sper să se dea ceva salarii din urmă, că astfel am putea avea şi noi o altă prestanţă ca şi conducători în relaţia cu echipa. Dacă le putem face anumite observaţii, le putem face cu limită, pentru că altfel ajungem la un conflict cu ei, în care dânşii îşi cer drepturile lor naturale, pe care şi le-au câştigat prin munca şi sudoarea muncii lor, iar noi rămânem doar cu vorbele. Ne dorim şi noi să venim în faţa echipei şi să le spunem că le-a intrat un salariu, două şi să pună mână să joace, pentru că situaţia nu stă tocmai pe roze. Asta e cea mai mare problemă a noastră a conducătorilor, atât timp cât nu avem o situaţie financiară spre mulţumire, nu putem pedala nici noi la întregul lor, să-i certăm, să creăm conflicte artificiale, să fim frustraţi, să ne supărăm unii pe alţii şi să apărem în ziare cu fel şi fel de declaraţii", a spus Stanciu.
Nicolae Stanciu a afirmat că îi înţelege foarte bine pe jucători, care nu şi-au primit de mai multe luni salariile, deoarece şi el a trecut prin această perioadă când activa ca fotbalist.
"Nu am simţit prezenţa noului administrator judiciar. Cred că mai sunt ceva proceduri legale de ieşire a unei hârtii. Aşteptăm cu nerăbdare, pentru că avem trei meciuri acasă şi trebuie să scoatem maxim, dar va fi foarte greu.
Au alt tonus şi jucătorii având în portofel nişte salarii restante. Nu poţi cere jucătorilor decât în limita de a nu crea conflicte. Trebuie să pedalezi între a nu-l frustra şi mai tare, a nu-l nemulţumi, a nu-l supăra, mai ales pe cei care au şase-opt salarii. Îi înţelegem perfect, pentru că atât eu, cât şi Marian, am păţit aceste lucruri în trecut. Dar atunci aveai de unde să tai, acum nu mai ai de unde. Nu îmi aduc aminte dacă am mai făcut vreun referat pe un cartonaş roşu sau o lovire cu pumnul. Numai de asta nu ne mai arde, să tăiem la jucători că au întârziat cinci minute sau că nu au venit cu şosete la masă", a completat Stanciu.
Nicolae Stanciu speră ca Rapid să evite retrogradarea în liga secundă. "Important este ca Rapidul să aibă şanse de supravieţuire în Liga I şi să poţi porni cu o nouă strategie, un nou proiect şi un nou obiectiv. Nici nu vreau să mă mai gândesc ce a fost până acum, pentru că foarte mulţi fotbalişti, fotbalul a devenit o corvoadă şi ne dorim să ieşim din această stare care nu este tocmai benefică", a adăugat Stanciu.
Oficialul grupării giuleştene a menţionat că sunt oferte pentru anumiţi jucători, însă nu le face publice, deoarece nu îşi doreşte să creeze animozităţi între elevii lui Marian Rada. "În trecut s-au vândut jucători, dar nu ştiu cât a ajuns prin contabilitatea clubului dacă stau să mă gândesc bine. De aceea a şi ajuns Rapidul pe aici. Avem oferte pentru jucători, dar nu putem da nume, pentru că dacă am da, am crea animozitate pe la echipă, invidie şi după ce că abia liniştim lucrurile cât putem noi de bine ca să ne prezentăm la meciuri în condiţii optime, asta ar mai trebui, să spunem cine are oferte, ca să se uite urât unul la alţul în vestiar", a explicat Stanciu.
Nicolae Stanciu s-a arătat dezamăgit de absenţa spectatorilor la meciurile de pe teren propriu ale Rapidului. "Lipsa aportului publicului este o altă nemulţumire a noastră, pentru că nu ne putem ridica la pretenţiile şi ataşamentul fanilor. Să vedem ce putem scoate şi cum îi putem mulţumi. La ultimul meci am avut doar 1.500 - 2.000 de spectatori", a subliniat Stanciu.
Cristina Andronache a fost înlocuită de Tribunalul Bucureşti din funcţia de administrator judiciar al FC Rapid, instanţa numind în locul acesteia consorţiul format din VF Insolvenţă SPRL şi CII Cornea Dana Letiţia, la propunerea acţionarului majoritar Valerii Moraru.
Cristina Andronache avea calitatea de administrator judiciar al clubului giuleştean din 7 decembrie 2012, când Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus atunci de George Copos.
După achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid, Valerii Moraru a intrat în conflict cu administratorul judiciar Cristina Andronache, aceasta făcând public faptul că omul de afaceri nu a investit niciun ban de la preluarea clubului.
Acţionarul majoritar a solicitat la 26 septembrie Tribunalului Bucureşti înlocuirea Cristinei Andronache, iar la 2 octombrie a remis un comunicat de presă în care a susţinut că aceasta a fost exclusă definitiv din motive disciplinare din Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR). Ulterior, şi Cristina Andronache a solicitat Tribunalului Bucureşti înlocuirea sa din funcţia de administrator judiciar din cauza relaţiei tensionate cu Valerii Moraru.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro