Surpriză de proporţii: Un afacerist brazilian şi-a dat agentul imobiliar în judecată pentru că l-a convins să-şi vândă casa mai ieftin, fără să ştie că cel care a pus ochii pe ea este chiar al doilea cel mai bogat om din lume

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 16 septembrie 2024 184 afişări

Surpriză de proporţii: Un afacerist brazilian şi-a dat agentul imobiliar în judecată pentru că l-a convins să-şi vândă casa mai ieftin, fără să ştie că cel care a pus ochii pe ea este chiar al doilea cel mai bogat om din lume

Leo Kryss, un magnat brazilian din lumea electronicelor, şi-a scos la vânzare casa – un conac de lux din Miami – pentru 85 de milioane de dolari. Ofertele au întârziat să apară, iar agentul său imobiliar l-a convins să reducă preţul cu şase milioane pentru că a găsit un client dispus să încheie tranzacţia, fără să să îi spună că misteriosul cumpărător este Jeff Bezos, şeful Amazon, şi al doilea cel mai bogat om din lume. Acum afaceristul american şi-a dat agentul imobiliar în judecată şi pretinde daune de şase milioane de dolari, scrie Daily Mail.

Jeff Bezos, şeful Amazon, a început din încă din 2023 să facă achiziţii imobiliare pe bandă rulantă, iar conacul afaceristului brazilian a devenit cel mai recent trofeu imobiliar adăugat la portofoliul miliardarului.

Bezos a cumpărat pentru 68 mil. dolari o casă şi pe o celebră insulă privată supranumită „Buncărul Miliardarilor”, unde au început să se adune tot mai mulţi super-bogaţi şi vedete printre care Ivanka Trump sau Tom Brady.

Jeff Bezos, a cărui avere depăşeşte în prezent 200 mld. dolari, intrase deja în atenţia ziarelor locale după ce cumpărase în 2023 o casă de lângă conacul afaceristului brazilian, pentru 68 mil. dolari.

Leo Kryss, care a făcut avere Tectoy – compania sa de electronice – a cumpărat conacul de lux cu şapte dormitoare pentru 28 mil. dolari în 2014. Încă de atunci, omul de afaceri era încrezător că crama, biblioteca, teatrul şi piscina conacului vor contribui la obţinerea preţului cerut de 85 de milioane de dolari atunci când a fost listată în luna mai a anului trecut.

Insula de 50.000 de hectare a cunoscut zeci de ani de creştere vertiginoasă a preţurilor locuinţelor, alimentată de industria tehnologică înfloritoare din Miami. Dacă în 1982 o casă pe insulă s-a dat pentru 1,4 mil. dolari, în 2023 proprietăţile se vindeau cu sume ce ajungeau la 70 mil. dolari.

Insula este accesibilă doar printr-un singur pod păzit şi este protejată de o forţă de poliţie privată care patrulează comunitatea non-stop pe jos, pe cer şi pe uscat.

Rezidenţii se bucură de acces la un country club exclusivist şi la un teren de golf privat cu 18 găuri, aflat la doar 13km distanţă de South Beach din Miami.

Cu un preţ mediu al casei de 29,5 milioane de dolari şi doar 41 de case, Indian Creek a fost catalogată drept „cel mai exclusivist municipiu din lume”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
imobiliare,
agent,
vanzare,
judecare,
ieftin,
ochi,
surpriza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.