Ucraina şi Croaţia semnează un acord bilateral privind cooperarea în industria apărării

Autor: Mediafax Postat la 10 octombrie 2024 22 afişări

Ucraina şi Croaţia semnează un acord bilateral privind cooperarea în industria apărării

Preşedintele Volodimir Zelenski şi premierul croat Andrej Plenković au semnat un acord bilateral, miercuri, care vizează cooperarea în industria apărării şi sprijinul Croaţiei pentru Ucraina, scrie The Kyiv Independent.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenković, au semnat un acord bilateral de sprijin şi cooperare miercuri, a anunţat Biroul Prezidenţial al Ucrainei. Acesta este al 27-lea acord bilateral încheiat de Ucraina cu o ţară parteneră de la adoptarea declaraţiei comune G7 în cadrul summitului NATO de la Vilnius din iulie 2023.

Acordul prevede colaborarea în industria apărării, asistenţa Croaţiei în operaţiunile de deminare şi condamnarea fermă a războiului dus de Rusia, calificându-l drept „neprovocat, nejustificat şi ilegal”.

Mai mult, Croaţia şi-a oferit expertiza în domeniul îngrijirii veteranilor şi al urmăririi crimelor de război. De la începutul invaziei ruse, Croaţia a oferit Ucrainei un sprijin financiar de 300 de milioane de euro, inclusiv 11 pachete de apărare.

Zelenski a sosit în Croaţia pentru a participa la Summitul Europei de Sud-Est, unde a purtat discuţii bilaterale cu liderii Albaniei, Macedoniei de Nord, Greciei şi Sloveniei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
croatia,
ucraina,
acord bilateral,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.