Unde trebuia să vă puneţi banii pentru a-i tripla până acum în 2019
Fondul de investiţii Vanda Global Fund, cu sediul în Singapore, este cel mai performant fond de investiţii de tip hedge fund până acum de la începutul anului, înregistrând o creştere de 278% la finalul lunii iulie, potrivit datelor Eurekahedge, citate de Bloomberg.
Cu trei ani în urmă, Chong Chin Eai, fondatorul Vanda Global Fund, urmărea victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale şi modul în care aceasta a influenţat parcursul pieţelor de capital. Fondul lui era atunci lansat doar de câteva luni, cu 24 de milioane de dolari de la prieteni şi familie, şi era pe scădere cu 50%.
În acel moment, Eai voia să folosească propriile economii pentru a acoperi pierderile investitorilor şi să închidă fondul. În schimb, a adecis să păstreze strategia de investiţii şi să rămână în piaţă. Acum, când randamentele au depăşit 270%, grupul denumit după floarea naţională a statului Singapore, a livrat randamente anualizate de 40% de la înfiinţare.
„Mulţi manageri de fonduri ar fi renunţat după şase luni pentru a începe un nou fond. Dar eu am vrut să le arăt investitorilor ritmul fondului şi creşterea fondului, atât în termeni de performanţă dar şi pentru a le arăta ce pot face”, spune Chong, 45 ani.
Vanda, care are acum active de 194 milioane dolari în portofoliu, tranzacţionează pe platforma Swiss-Asia Asset Management. Investeşte în ETF-uri şi are peste 100 de investiţii în mai multe clase de active, de la bunuri şi titluri de stat şi până la indici bursieri. Contractele de tip future livrează pentru Vanda randamente bune, dar sunt investiţii riscante şi pot duce şi la pierderi masive. Vanda a înregistrat o creştere de 260% în 2017, dar a pierdut 49% în 2018.
Chong a lucrat în trecut la Standard Chartered şi spune că Vanda a ajuns acum la aproimativ „10-15 investitori” şi plănuieşte să mai strângă încă 20 milioane dolari în următoarele 12 luni. Investitorii acreditaţi care investesc mai mult de 1 milion de dolari vor fi taxaţi cu un comision anual de 2% şi unul de performanţă de 20%, în timp ce aceia care investesc minim 250.000 de dolari vor deveni subscrieri de clasa B cu o taxă de 2,5% pentru subscriere şi 25% pentru performanţă.
„Ţinta mea este să ajung la 500 milioane dolari până când fac 50 de ani, deci în pat4ru ani. Cred că o pot face, este doar vorba de timp”, spune el.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro