CSR 2022. Ziua internaţională a securităţii cibernetice în şcoli - KPMG în România

Postat la 21 decembrie 2022 47 afişări

CSR 2022. Ziua internaţională a securităţii cibernetice în şcoli - KPMG în România

Motivaţie:

„A dărui înapoi comunităţii timp măsurat în expertiză profesională şi implicare comunitară constituie una dintre valorile cele mai importante ale strategiei de responsabilitate socială a companiei şi ale vieţii de zi cu zi ca angajat KPMG. Implicarea angajaţilor în proiectele de CSR nu constituie numai o dorinţă de a contribui la mai binele societăţii, ci este o credinţă mai puternică în responsabilitatea fiecăruia de a ajuta şi a fi o componentă activă în viaţa comunităţilor din care facem parte”, descriu reprezentanţii KPMG în România poziţionarea companiei în ceea ce priveşte proiectele de CSR. De-a lungul anilor, KPMG s-a implicat activ în numeroase campanii sociale, campanii pentru susţinerea sănătăţii mediului, însă sectorul cel mai atractiv pentru profesioniştii companiei rămâne cel educaţional, în care îşi concentrează cele mai multe resurse financiare şi profesionale: „Credem cu tărie în puterea şcolii şi a organizaţiilor nonguvernamentale deopotrivă de a schimba vieţile şi viitorul copiilor de astăzi, pe care ne dorim să îi vedem adulţii echilibraţi de mâine, inteligenţi emoţional, inovativi şi încrezători în propriile forţe, cu solide cunoştinţe despre sustenabilitate, reciclare şi conduită ecologică şi, nu în ultimul rând, profesionişti în domeniul lor de expertiză”.

Proiectul „Ziua internaţională a securităţii cibernetice în şcoli” face parte dintr-o serie de iniţiative construite în jurul strategiei de ESG (Environmental, Social & Corporate Governance) a KPMG  şi este relevant, mai ales în contextul în care, potrivit unui raport al Qustodio, copiii petrec cu 25% mai mult timp online, cu 76% mai mult pe reţelele de socializare, cu 23% mai mult pentru jocurile video, cu 54% mai mult pentru educaţie şi cu 49% mai mult pentru comunicare. În plus, şi probabil ca o consecinţă a celor de mai sus, DQ Institute raportează că aproape două treimi (60 %) dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani sunt expuşi la una sau mai multe forme de risc cibernetic, 45% fiind afectaţi de cyberbullying (hărţuire cibernetică sau bullying online). Programul KPMG a devenit şi mai relevant în contextul pandemic: pentru prima dată în istorie, cursurile şcolare s-au desfăşurat în mod regulat într-un mod hibrid (online/offline) care a impus copiilor şi tinerilor folosirea frecventă a tehnologiei şi internetului nu doar pentru distracţie ci şi pentru dezvoltarea personală (cursurile şcolare sau de altă natură). În plus, creşterea exponenţială a inovaţiilor tehnologice conduce inevitabil către o lume în care copiii de azi vor deveni liderii lumii digitale de mâine.

 

Descrierea proiectului:

În anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, KPMG International a organizat programul Global Cyber Day („Ziua internaţională a securităţii cibernetice”) în 60 de ţări şi teritorii din întreaga lume, cea mai mare extindere din toată istoria programului. Iniţiativa comunităţii, preluată şi condusă local de specialişti KPMG în securitate cibernetică încă din anul 2019, îşi propune să educe copiii şi tinerii de toate vârstele (pornind de la clasele pregătitoare şi până la liceu şi chiar facultate), şi chiar profesori, părinţi şi seniori, cu privire la importanţa securităţii cibernetice şi riscurile la care se supun atunci când accesează internetul. „Într-o lume digitală, este datoria noastră să contribuim la educaţia copiilor şi tinerilor cu privire la riscurile cibernetice”, consideră Gheorghe Vlad, director în cadrul departamentului de securitate cibernetică din KPMG România şi promotor principal al acestui program. „Încurajând practicile sigure, dăm tinerilor puterea şi competenţele să dezvolte obiceiuri care să-i păstreze în siguranţă pe Internet şi le oferim părinţilor şi profesorilor instrumentele pentru a comunica mai bine cu copiii.”

 

Rezultate:
În România, programul s-a bucurat de succes şi, în consecinţă, KPMG a decis să extindă iniţiativa pe o perioadă de cel puţin un an, cu sprijinul partenerilor locali (Teach for Romania şi Junior Achievement Romania). Ca urmare, în perioada octombrie 2021 – iunie 2022, prin intermediul a 10 sesiuni online de o oră, facilitate de Gheorghe Vlad, director în cadrul departamentului de securitate cibernetică din KPMG România, programul a ajuns la un număr de peste 3.000 de copii din toată ţara, la profesorii şi învăţătorii acestora şi chiar la părinţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.