Dati drumul la CV-uri! Vedeti aici cine angajeaza si ce se cauta
Daca este vreun domeniu care in ultima jumatate de an a inregistrat progrese clare, acela este, indiscutabil, reluarea angajarilor. Vestile pentru cei care isi cauta un loc de munca sunt mai bune de la luna la luna, in conditiile in care companiile au inceput nu doar sa vorbeasca de noi angajari, ci chiar sa scoata posturi libere in piata.
Unsprezece mii de locuri de munca vacante la 765.000 de someri nu inseamna mult. 11.000 de locuri de munca vacante aparute dupa un an in care cine isi gasea de munca se putea considera norocos inseamna insa un semnal mai mult decat incurajator. Arata, cu alte cuvinte, ca in economie lucrurile incep sa se miste, iar companiile au depasit starea de panica de anul trecut si vor sa-si reintregeasca echipele.
Datele adunate de recrutori arata ca in aceasta primavara angajatorii au scos cu 30% mai multe posturi libere decat aveau in toamna, spre exemplu, iar Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a anuntat recent aproape 10.000 de locuri de munca vacante, in toata tara. "Numarul cel mai mare de oportunitati de cariera este oferit de industriile IT&C, BPO (Business Process Outsourcing) si de companiile care si-au dezvoltat centre regionale in Romania, care deservesc filialele din Europa cu servicii de contabilitate, achizitii, colectare de creante, managementul contractelor, resurse umane, suport IT si relatii cu clientii", enumera Dragos Gheban, directorul de dezvoltare al companiei de consultanta in resurse umane Catalyst Recruitment Solutions si organizatorul editiei de primavara a Targului Angajatori de Top.
Daca ar fi sa faca topul celor mai numeroase posturi disponibile, Gheban ar aduce vesti bune in special pentru doua categorii de specialisti - cei in IT si contabilitate. Nu cu mult timp in urma, Paul Friciu, seful Gameloft Romania, spunea, intr-o discutie cu BUSINESS Magazin, ca, in ciuda aparentelor, problema nu este lipsa locurilor de munca, ci a candidatilor compatibili cu cerintele actuale. "Si maine, daca as gasi, as angaja 35 de oameni, chiar si studenti, fara experienta, pe care sa-i specializam aici, numai ca nu avem candidati", spunea atunci Friciu, subliniind ca era vorba chiar de salarii peste media pietei, avand in vedere ca un junior putea castiga si 800 de euro pe luna.
Cititi articolul integral in editia tiparita a revistei BUSINESS Magazin.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro