Reteta proprietarului Blue Air pentru afaceri de jumatate de miliard de euro
2010 va fi un alt fel de “an zero” pentru afacerile lui Nelu Iordache. Dupa aproape 20 de ani de cand a intrat in afaceri, isi va uni toate firmele intr-un holding pe care il va inregistra in afara tarii si va incepe o serie de proiecte noi. Daca totul va merge ca la carte, rulajul holdingului ar putea depasi in acest an 600 de milioane de euro.
"La Mosie" este prima afacere pe care Gheorghe Racaru a coordonat-o de cand a preluat, anul trecut, conducerea grupului de firme detinut de Nelu Iordache. "Este o afacere buna, care va aduce mult profit, dar care deocamdata se dezvolta". Si este totodata "partea frumoasa" a unui holding bazat pe utilaje grele care construiesc drumuri si pe avioane.
"La Mosie" este o livada de 100 de hectare, care a avut nevoie de o investitie de 7 milioane de euro, unde parintii lui Nelu Iordache si cativa specialisti olandezi cultiva mere, pere, coacaze, zmeura, piersici, nectarine, prune, nuci, gutui si struguri. Le cultiva insa intensiv. Adica din iunie pana in septembrie se recolteaza continuu si se fac livrari. Si iarna se fac livrari. Azi, de exemplu, de la mosia din Adunatii Copaceni au plecat cam 2 tone de mere spre Carrefour si Real, cele doua retele de hipermarketuri cu care lucreaza ferma. Tot cu aceste doua retele negociaza Racaru si vanzarea de fructe pentru acest an.
De fapt, Carrefour si Real ar vrea sa cumpere de la "La Mosie" toata recolta de cirese, dar Racaru prefera sa negocieze vanzarea intregii recolte: "Daca vor ciresele, sa ia si merele, si perele, si piersicile, tot. Toata recolta". Asta inseamna cel putin 600 de tone de fructe, cat a fost productia de anul trecut si cat se estimeaza a fi si pentru 2010.
Dar pentru viitor productia ar putea fi si mai mare: "La Mosie" s-ar putea intinde in urmatorii ani pe o suprafata de 200 de hectare, dar productia pe care o va livra va fi mai mare decat cea proprie. Deja ferma vinde sute de puieti, iar productia este livrata de catre terti in depozitul eco de la Adunatii Copaceni - de unde este livrata in piata sub diverse branduri. Asadar, "La Mosie" ar trebui sa devina in termen mediu un furnizor de sute de tone de fructe lunar, dupa cum apreciaza acum Racaru. Si de asemenea ar putea deveni profitabila. Deocamdata, nu este.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro