Fiicele celui mai mare antreprenor din Buzău vor să pună o fostă cabană a lui Nicolae Ceauşescu pe harta turismului de lux

Autor: Razvan Muresan Postat la 23 februarie 2015 57612 afişări

Cel mai mare antreprenor din Buzău a lăsat pe mâna fiicelor sale un domeniu de 60 de hectare de pădure în munţii Buzăului, unde se află ŞI fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu. Oana şi Adriana Toma vor să pună în aplicare cunoştinţele de turism învăţate la Londra, Paris, New York şi Buenos Aires şi să facă din Hadar Chalet refu-giul managerilor sufocaţi de deadline-uri şi locul unde se iau decizii pentru businessuri de milioane de euro.

„Când am studiat administrarea afacerilor la universitatea americană din Paris, lucrarea mea de licenţă a fost tocmai despre cum pot lupta boutique hotelurile cu lanţurile internaţionale. A fost o coincidenţă că am ajuns acum să mă ocup de acest proiect. Nu m-am gândit că o să fie afacerea mea şi că voi implicată într-un important proiect antreprenorial atât de repede după terminarea şcolii.“ Oana Toma, 25 de ani, şi sora ei cea mare, Adriana, fiicele antreprenorului buzoian Constantin Toma, proprietarul grupului Romet, îşi petrec cea mai mare parte a timpului la limita de judeţ dintre Buzău şi Covasna, în masivul Podu Calului din munţii Buzăului.

„Nu ne-a atras vreuna dintre celelalte companii ale grupului pentru că sunt prea tehnice.

Erau vane, fluture şi stingătoare, lucruri pe care mi-ar fi luat mult timp să le desluşesc pentru că este dificil să vinzi ceva ce nu înţelegi. Am călătorit foarte mult şi am înţeles că acest domeniu ni se potriveşte cel mai bine. Am încercat să lucrez cu tata după ce am revenit acasă, dar ideile noastre diferă. În acest business din turism avem libertate totală de decizie“, spune Oana despre afacerile liderului din industria de echipamente pentru apă din România, iar sora ei o completează: „Visam să mă fac diplomat, deci am studiat politică internaţională, după care mi-am dat seama că sunt mai potrivită pentru antreprenoriat. Am fost crescute mai independent şi nu ni s-a indus ideea să devenim ingineri. Am învăţat apoi management în turism şi am lucrat în domeniu, însă e foarte greu să aplici cunoştinţele de management dobândite în turism în domeniul industrial“.

Locul a intrat în proprietatea familiei Toma în urmă cu aproape 15 ani şi cuprinde 60 de hectare de pădure, din care 30.000 de metri pătraţi de grădini. Cabana a fost construită în 1985 pentru fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu, devenind până în 1989 locul de vânătoare preferat al dictatorului. Situată în creierii munţilor între Crasna şi Gura Siriului, la 900 de metri altitudine, dar departe de orice urmă de civilizaţie, Cabana Hadar a fost modernizată şi reamenajată în ultimii ani şi pusă în circuitul turistic, după ce a funcţionat ani la rând doar pentru cercuri restrânse de vânători pasionaţi.

Cea mai mare parte a investiţiei s-a îndreptat către utilităţi, energia electrică fiind produsă prin panouri solare şi o microhidrocentală, iar apa fiind captată de la un izvor. Apoi, carnea şi legumele folosite în meniurile de la Hadar Chalet sunt din producţie proprie, familia Toma deţinând şi o mică fermă ecologică construită inclusiv în scopul de a aproviziona afacerea din turism. Oana şi Adriana îşi folosesc rar telefonul, doar pentru Facebook şi WhatsApp, pentru că la Hadar semnalul de la mobil lipseşte.


CITEŞTE ŞI: Moştenitoarele. Sunt tinere, inteligente şi vor prelua afaceri de două miliarde de dolari


„Am învăţat în toţi aceşti ani că în turism totul se bazează pe servicii şi aşa am dezvoltat acest business. Să fii într-un loc izolat cu atât de puţine camere şi într-un design plăcut este dificil de concurat în România“, spune Oana Toma, care ţinteşte după recenta renovare şi rebrandingul în Hadar Chalet şi turismul corporate - team-buliding-uri pentru managerii de top din multinaţionale, adunări generale ale acţionarilor, mini-vacanţe pentru viitori parteneri de business care vor să se cunoască, lansări de produse în cadru restrâns. Cabana are 12 camere, dintre care şase sunt apartamente sau suite, capacitatatea totală de cazare fiind de 35 de persoane. „Nu avem semn la stradă ca să evităm turiştii de ocazie, preferăm să renunţăm la posibile venituri generate de o noapte de cazare sau un prânz la restaurant pentru a putea oferi intimitate şi confort, iar asta se reflectă în tarife“, spune Oana Toma. Un sejur de weekend cu pensiune completă costă între 250 şi 500 de euro pentru două persoane.

CONTINUAREA ÎN PAGINA URMĂTOARE -->>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/fiicele-celui-mai-mare-antreprenor-din-buzau-vor-sa-puna-o-fosta-cabana-a-lui-nicolae-ceausescu-pe-harta-turismului-de-lux-13873970
13873970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.