Cum arată nişte destinaţii turistice în miniatură (FOTO)
Un oraş poate fi explorat plimbându-te pe străzile lui o zi sau chiar mai multe, dar vizita poate fi şi mai scurtă atunci când acesta e redus la dimensiunile unei machete.
O astfel de machetă este cea a oraşului New York, actualizată ultima oară în 1992, conţinând toate clădirile metropolei existente la acea dată, iar pentru întreţinerea ei, cei interesaţi pot cumpăra proprietăţi imobiliare în oraşul miniatural, scrie Wall Street Journal.
La Sankt Petersburg se găseşte o machetă ceva mai mare, de data aceasta a Rusiei, construită de omul de afaceri Serghei Moruzov, unde se poate vedea cum răsare soarele la Vladivostok şi apune la Kaliningrad, spre exemplu.
Miniaturk din Istanbul este o instalaţie în aer liber întinsă pe 6 hectare, care îi invită pe vizitatori să călătorească prin 3.000 de ani de istorie a Turciei şi cuprinde replici ale unor monumente şi clădiri importante din Imperiul Otoman şi Turcia modernă.
Miniatur Wunderland, de la Hamburg, reproduce la scară mică părţi din Germania, Austria, Elveţia, ţările scandinave şi SUA, unde se pot urmări în acţiune trenuleţe, avioane, maşini de poliţie şi pompieri şi, din când în când chiar un OZN.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro