Gătitul acasă modifică bucătăriile
Atenţia sporită acordată mâncărurilor sănătoase determină tot mai multă lume să-şi gătească acasă, considerând această activitate una relaxantă, ceea ce influenţează şi tendinţele în materie de proiectare şi echipare a bucătăriilor, scrie Wall Street Journal.
Se constată o creştere a cererii pentru bucătării de lux suficient de mari cât să aibă spaţiu şi pentru el, şi pentru ea, deoarece multe cupluri decid să nu mai lase gătitul doar în seama unuia dintre membri. Bucătăriile de tip nou trebuie prevăzute cu două sau chiar trei seturi identice de electrocasnice şi zone distincte de preparare a hranei, pentru ca bucătarii să se poată desfăşura fără să se încurce unul pe altul.
Dezvoltatorii imobiliari şi brandurile de lux din domeniul electrocasnicelor afirmă că bucătăria începe să ia din spaţiul alocat sufrageriei, acum că un număr mai mare de familii îşi prepară mesele împreună. Amenajarea unei bucătării de tip nou, în care fiecare bucătar din familie să-şi poată vedea de pasiunea lui, poate costa de la 100.000 de dolari la 500.000 de dolari sau poate chiar şi mai mult; limita este doar imaginaţia celui care face investiţia, mai ales dacă gusturile celor ai casei diferă mult, unii fiind vegetarieni şi alţii nu, ori dacă în casă locuiesc mai multe generaţii, caz în care fiecare trebuie să aibă colţişorul lui.
O asemenea investiţie merită făcută, consideră proprietarii caselor, şi din perspectiva unei eventuale vânzări a locuinţei, ea crescându-i preţul.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro