La ce folosesc palatele veneţiene
Însemnele averii şi ale puterii nu se demodează niciodată, fiindcă există mereu oameni dornici să să-şi arate statutul aşa cum o făceau altădată nobilii. O atracţie pentru aceştia o reprezintă palatele veneţiene, construite pe vremea dogilor, care acum atrag artişti, creatori de modă, proprietari de hoteluri ori industriaşi, iar ghizii care plimbă turiştii prin oraş nu uită să amintească acest lucru, scrie The Independent.
Indiferent de starea economiei, Veneţia nu duce lipsă de cumpărători care-şi permit să plătească preţul şi reparaţiile ulterioare mereu necesare palatelor, iar printre ei se numără în ultima vreme case de modă. Miuccia Prada a cumpărat un palat pentru Fondazione Prada, instituţie dedicată culturii şi artei contemporane. La rândul său, Benetton a achiziţionat în 2008 pentru 53 de milioane de euro Fondaco dei Tedeschi, cândva folosit de negustorii germani ca depozit, pe care compania are de gând să-l transforme în spaţiu de retail.
Cumpărarea de clădiri istorice veneţiene de către marile companii din domeniul modei este motivată de faptul că aici pot ieşi în evidenţă mult mai bine, susţin experţii. Cum întreţinerea unui palat în oraş este foarte costisitoare chiar şi pentru cei foarte bogaţi, proprietarii multora dintre ele sunt dispuşi să le închirieze doritorilor, iar cererea cea mai mare se înregistrează mai ales în perioada Bienalei de la Veneţia sau în perioada Carnavalului.
Nici cei din industria hotelieră nu se lasă mai prejos, judecând după tendinţa de valorificare a unor clădiri istorice pe care noii proprietari încearcă să le adapteze la cerinţele turiştilor moderni.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro