Sarmale, cozonaci, placinte si... scoici glazurate in miere
Vin fiert cu scortisoara, sarmale aburinde cu ma?ma?liga si budinca cu stafide sau poate caviar, foie gras cu struguri si Semifreddo? Ambele meniuri mai mult sau mai putin traditionale apar de sarbatori in restaurantele din Bucuresti.
"Glasate", "trufe" si "foie gras" nu sunt tocmai uzuale in vocabularul meselor de Craciun traditional romanesti, insa pentru clientii restaurantelor din Bucuresti influentele din bucataria frantuzeasca deja nu mai sunt o noutate. Vor fi si sarmale in meniu, insa nu sarmalute de porc inabusite in suc propriu, ci sarmale de curcan in foi de vita inabusite in sampanie.
"Curcanul este un alt preparat care va fi pe masa de Craciun, de altfel foarte apreciat in Anglia unde se pregateste cu o umplutura speciala din carne de carnati cu mere, salvie. Se serveste cu sos de afine si legume sote", spune Sorin Barbu care a lucrat o perioada in Anglia.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro