Vacanta in decor de film
PRINTRE ACTORI SI STARURI DE CINEMA, PALMIERI SI CARTIERE EXCLUSIVISTE, MII DE CENTRE COMERCIALE SI SUTE DE KILOMETRI DE AUTOSTRADA, LOS ANGELES SE DEZVALUIE CA UN ORAS-STAR, CARE ISI PASTREAZA INSA SECRETELE PENTRU CUNOSCATORI.
Este adevarat ca exista si blocuri de locuinte, dar sunt in general pentru imigrantii saraci, nu pentru populatia americana. Oricum, orasul este imens, iar distantele sunt foarte mari, de ordinul zecilor de kilometri." Cat despre atractiile orasului, "asemeni oricarui turist normal m-am dus sa vizitez Hollywoodul, dar am fost teribil de dezamagita, pentru ca pana la urma este o strada banala, plina de magazine de suveniruri vandute de indieni din India. Este adevarat ca, aflandu-te acolo, te gandesti cat de mult a influentat acest loc istoria cinematografiei si nu numai. Am vazut primul cinematograf unde pe vremuri se lansau filmele si Teatrul Chinezesc unde sunt decernate premiile Oscar. Si este foarte amuzant sa vezi stelele vedetelor de pe Hollywood Boulevard, sunt roz si au auriu pe margine." Greger isi aminteste ca a vizitat si Universal Studios unde te poti plimba printre scenografii faimoase sau iti poti pune la incercare limitele intr-un parc de distractii inspirat de marile productii de la Hollywood. "Au pastrat cateva scenografii, dar in rest se filma in continuare. Exista un tur cu un trenulet ce te plimba pe la toate atractiile. A fost interesant pentru ca am vazut cum s-a filmat 'Jurassic Park', iar machetele nu erau foarte mari, am vazut decoruri pentru filmele western, scenografia de la 'Terminator' sau 'pestisorul' din 'Falci'. Dincolo de studiouri, panorama este impresionanta, pentru ca acestea se afla pe o colina de unde poti admira oceanul." Una dintre principalele atractii de la Universal Studios este parcul de distractii, dar care nu presupune un roller coaster sau o masinarie minune, ci intreg conceptul are legatura cu un film celebru sau un serial de succes. "Sunt spectacole cu animale dresate,
i-am vazut pe Fred si Barney, am asistat la un super show inspirat de 'Piratii din Caraibe' in care aruncau cu bombe si se duelau. Iar una dintre incaperile cele mai populare era cea inspirata de show-ul 'Fear Factor' ('Pariu cu frica') unde iti puteai pune la incercare limitele. Erau oameni din public ce mancau viermi, totul in spiritul show-ului." Greger spune ca a vizitat si cartierele rezidentiale devenite faimoase mai ales datorita unor seriale de televiziune. "Am fost sa vad cum arata Beverly Hills. Fiecare strada are un alt tip de palmieri, fie unii foarte inalti, fie mai mici. Insa la casele foarte spectaculoase nu ai acces, pentru ca sunt ascunse de vegetatie sau de porti inalte. Iar in Bel Air nu ai cum sa intri daca nu ai cartela de acces, pentru ca este inconjurat de ziduri si nu vezi nimic. Nu am vizitat casele vedetelor pentru ca nu m-a interesat si in plus stiam ca Brad Pitt nu este acolo..." Unul dintre cele mai spectaculoase obiective din vacanta a fost portul, iar apoi piata de peste. "Portul este imens, iar piata de peste iti taie rasuflarea. Piata era foarte mare, colorata, iar oamenii de acolo erau galagiosi, vorbeau intre ei in toate limbile. Din loc in loc erau niste camarute unde ti se prepara pe loc orice peste doreai. De atunci am inceput sa imi propun sa merg la piata. Cred ca, pe langa localnici, erau si turisti, pentru ca piata este foarte aproape de un loc unde se pleaca cu vaporasele pe ocean." Isabelle Greger spune ca excursia de trei ore cu vaporasul pe ocean a fost un adevarat spectacol. "Am vazut lei de mare, care aveau si pui si erau foarte haiosi. La prima vedere par fiorosi, dar cand incep sa scoata sunete si sa dea din coada, atmosfera se inveseleste."
Cat despre viata sociala a locuitorilor din Los Angeles, dincolo de cluburile exclusiviste, ceea ce este accesibil omului obisnuit te face sa crezi ca locuitorii din Los Angeles nu prea au viata sociala. "Nu prea sunt terase, nici macar pe faleza. Aparent sunt foarte calzi, dar in realitate sunt reci. Iar cand vine vorba de vizite, se programeaza cu multe zile inainte. Majoritatea timpului si-l petrec la shopping, este boala nationala la ei, nu am vazut atatea magazine in viata mea." Pentru ca distanta dintre Los Angeles si Las Vegas este mica, Greger nu putea rata o vizita in orasul jocurilor de noroc. "In desert, din mila in mila exista telefoane publice. Daca ai o problema cu masina se spune ca in jumatate de ora sau 45 de minute vine elicopterul, pentru ca vara nu rezisti foarte mult in desert. In plus, pentru ca drumurile sunt foarte drepte si masinile sunt in mare proportie hidramate, sunt foarte multi care adorm la volan, lucru pe care l-am experimentat si noi. In fata noastra era o masina care se indrepta vertiginos catre marginea soselei si a revenit pe traiectoria initiala doar in momentul in care l-au claxonat. Iar masura pe care au aplicat-o este deosebit de inteligenta, din loc in loc asfaltul are consistenta grunjoasa, care face mare zgomot." Greger isi aminteste cu placere de drumul prin desert. "La un moment dat am vazut in zare ceva mare care sclipea, incat iti imaginai ca ai in fata o gramada de diamante. De fapt era sarea de la un lac sarat ce a secat cu mult timp in urma. Iar pe drum au pastrat o benzinarie asa cum era pe vremuri in anii ?20-?30 si un oras despre care ei spun ca este orasul mort, dar am trecut val-vartej prin el." Greger a fost impresionata de prima vizita la Las Vegas. "Nu seamana cu nimic din ceea ce am vazut pana atunci. Fiecare hotel reprezinta cate ceva: piramide, New York, Paris, Venetia. Dar a doua oara nu m-a mai incantat atat de tare, este frumos, dar este gradul acela de kitsch american. Au totusi niste chestii absolut minunate, cum sunt fantanile din fata hotelului Bellagio (fantanile care danseaza pe muzica - n.r.) Show-ul este practic non-stop cu mici pauze, depinde in ce perioada a anului si la ce ora a zilei mergi. Iar jocurile de apa se regasesc si in cadrul hotelului." Isabelle Greger spune ca nu putea rata ocazia si a jucat la ruleta si la automatele cu fise, iar prima data a avut parte de norocul incepatorului. "Tot in Las Vegas am vazut carduri de masini cu 20-30 de cupluri de miri si mirese."
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro