Asa mai stam de vorba

Postat la 28 mai 2007 15 afişări

Ziua incepe cu o cafea fierbinte in fata televizorului. Televizorul il porniti cu ajutorul unei comenzi vocale. O scurta trecere in revista a e-mail-urilor primite prin intermediul PDA-ului, urmata de raspunsuri pentru cele mai importante dintre acestea, tot prin comenzi vocale. In masina, in drum spre birou, muzica si sistemul de navigatie pornesc singure, cum altfel, prin comanda vocala. Si ziua continua in acelasi ritm.

Telefoanele mobile, organizatoarele de tip PDA sau automobilele sunt capabile sa execute diferite actiuni la o simpla comanda vocala a posesorului prin intermediul unei tehnologii de recunoastere vocala sau "voice recognition", cum este recunoscuta pe plan international. Noutatea este ca, desi tehnologia a inceput sa fie incorporata in diverse echipamente electronice de cativa ani deja, spre deosebire de acea perioada, voice recognition este acum intr-un stadiu mult mai avansat si lasa loc de o dezvoltare mai ampla, putand fi incorporata in tot mai multe echipamente.

Astfel, jucatorii deja consolidati in piata, precum si potentialele companii care ar putea intra pe acest segment, mizeaza pe oportunitatile oferite de piata pentru a putea obtine o cota cat mai ridicata din acest segment. Un exemplu al utilitatii tehnologiei de recunoastere vocala pare a fi, la o prima vedere, usurinta si rapiditatea cu care un utilizator poate "scrie" un mesaj sau un mail pe telefonul sau mobil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Asa,
mai,
stam,
de,
vorba
/business-hi-tech/new-media/asa-mai-stam-de-vorba-4073798
4073798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.