Care sunt avantajele falimentului?
Intrarea in faliment a unei companii poate fi incurajata atunci cand problemele companiei sunt foarte mari, dar prezinta si dezavantaje, in special pentru viitorul fostilor debitori.
Unul din avantajele falimentului este legat de protectie. Intrarea in faliment reprezinta o protectie a debitorului in fata creditorilor, care isi vor putea recupera datoriile dupa vanzarea activelor. Un alt avantaj este legat de restructurare; desi o companie sau creditorii ei au cerut falimentul, instanta se poate pronunta pentru o reorganizare, caz in care compania mai are sanse de supravietuire.
Stergerea penalitatilor este un alt avantaj. Odata declarata procedura de faliment, nu se mai calculeaza dobanzi si penalitati de neplata pentru debitele companiei. Daca se pronunta procedura simplificata, aceasta vine "la pachet" cu suspendarea executarilor silite individuale, suspendarea cursului dobanzilor, interdictia aplicata furnizorilor de a sista utilitatile.
Curatare istoric reprezinta un alt avantaj al falimentului. Odata cu declansarea falimentului se sterge istoricul negativ al respectivei companii, care o va putea lua de la capat intr-o noua formula. Scutire - odata intrata in faliment, debitoarul este scutita de la plata taxelor de timbru pentru actiunile pe care le are le are el contra debitorilor lui.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro