Tot mai mulţi bucureşteni sunt deprimaţi şi singuri. Ea face 100.000 de euro din consiliere
După o carieră de zece ani în companii precum Orange, Help Net sau Horváth & Partners Management Consultants, Andreea Enache a deschis în august 2013 primul centru medical din România dedicat tratamentului depresiei.
Rutina jobului, lipsa libertăţii de decizie la locul de muncă şi stilul prea agresiv al şefilor sunt principalele motive care generează depresie în rândul românilor, unu din şase cazuri de depresie raportate fiind cauzat de stresul acumulat la job, spune fondatoarea Bellanima. Enache conduce o echipă de zece angajaţi.
Clinica oferă servicii de spitalizare, servicii în ambulatoriu, grupuri de suport, terapie ocupaţională, servicii de consiliere vocaţională şi până la reinserţie socioprofesională. În cazuri extreme, stresul poate duce la apariţia depresiei şi poate fi pus în legătură cu boli precum diabetul, bolile de inimă sau cancerul.
Compania estimează venituri de 100.000 de euro în 2014, după ce în anul anterior a avut doar câteva luni de activitate.
Oamenii stresaţi au intrat şi în targetul companiilor farmaceutice care „joacă“ deja pe o piaţă de 53 mil. lei (aproximativ 12 mil. euro) anual, aşa-numita piaţă a produselor antistres. Segmentul a avut o creştere de 15% în 2013. Aproximativ 12% din vitaminele, mineralele şi suplimentele care se vând în România sunt produse antistres, categorie care câştigă tot mai mult teren. Astfel, produsele antistres intră în categoria vitaminelor, produse care se pot elibera fără reţetă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro