5 din 10 companii din România cu afaceri de peste 10.000 lei au în acţionariat femei. Delia Olteanu, ING România: Femeile sunt tot mai implicate în mediul antreprenorial local, însă potenţialul de creştere este încă foarte mare

Autor: Cristina Bellu Postat la 18 aprilie 2024 77 afişări

5 din 10 companii din România cu afaceri de peste 10.000 lei au în acţionariat femei. Delia Olteanu, ING România: Femeile sunt tot mai implicate în mediul antreprenorial local, însă potenţialul de creştere este încă foarte mare

În România, femeile sunt acţionare în 47% dintre companiile locale active cu cifra de afaceri de peste 10.000 de lei, iar 1 din 4 companii este deţinută în totalitate de către femei, afirmă Delia Olteanu, Head of Micro & SME Clients Strategy în cadrul ING România, care citează un studiu realizat de instituţia bancară împreună cu Impact Hub Bucharest şi Bravva Angels.

Totodată, firmele cu acţionariat în totalitate feminin generează, în medie, profit mai mare, însă au o cifră de afaceri semnificativ mai mică decât cele cu acţionariat exclusiv masculin.

“Aceste concluzii ne-au motivat să lansăm un proiect special dedicat femeilor antreprenor pentru a le ajuta să-şi ducă afacerea la nivelul următor. Aşa a luat naştere programul She’s Next dezvoltat în parteneriat cu Visa, în colaborare cu Impact Hub Bucharest, şi prin care femeile antreprenor pot obţine sesiuni de mentorat, coaching şi granturi de 10.000 euro”, a explicat Delia Olteanu în cadrul conferinţei ZF IMM’24. Echilibrul IMMperfect.

Bazându-se pe experienţa programului de granturi şi mentorat Visa She’s Next desfăşurat în alte ţări, Visa şi ING Bank România au decis să implementeze programul şi în România astfel că antreprenoarele selectate în proiect, care vor fi în număr de zece, vor trece printr-o serie de sesiuni de mentorat care le oferă acces la informaţii practice din partea unor alte femei lider, precum şi la resurse educaţionale pentru a-şi duce afacerea la nivelul următor.

Ioana Hasan (cofondator SmartBill), Alina Donici (cofondator Artesana) şi Oana Craioveanu (cofondator Impact Hub Bucharest) se numără printre mentorii care vor ghida participantele în această călătorie de dezvoltare profesională. Totodată, acestea vor avea acces şi la o comunitate de femei antreprenor, cu obiective, interese şi provocări comune, spun oficialii celor două instituţii.

În plus, trei dintre antreprenoare vor putea să obţină granturi de 10.000 euro.

“Va exista un eveniment în care antreprenoarele vor face o prezentare/promovare (pitch) a ideii de afaceri, în aşa fel încât să câştige unul dintre granturi. Pitch-ul, în sine, este un exerciţiu de antreprenoriat. Să ştii să vorbeşti pe scurt despre afacerea ta şi să convingi nişte oameni cu expertiză că businessul tău este cel mai bun, reprezintă o calitate pe care noi ne-am propus s-o exersăm în acest program”, a mai explicat Delia Olteanu.

Ea a menţionat că  singurele condiţii pentru antreprenoarele care doresc să se înscrie în programul desfăşurat la nivel naţional sunt să aibă un business deja înfiinţat şi să deţină o pondere de cel puţin 51% în structura acţionariatului.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.