Afacerile ING Asigurari de Viata au crescut in T1
ING a obtinut in primele trei luni din acest an un profit brut din activitatea de asigurari de viata de 31,3 milioane de lei, de peste cinci ori mai mare fata de aceeasi perioada a lui 2008.
"In principal, aceasta evolutie a fost determinata de cresterea ponderii produselor traditionale in portofoliu, aceasta ajungand la 40%, si de reducerea semnificativa a costurilor operationale in primul trimestru din 2009 fata de primele trei luni din 2008”, spune Cornelia Coman, directorul general ING Asigurari de Viata si presedintele Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii.
Pe segmentul de asigurari de viata, volumul primelor brute subscrise in primele trei luni ale lui 2009 a ajuns la valoarea de 130,2 milioane de lei, in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a reducerii volumului de produse cu prima unica. "Pe segmentul produselor traditionale, am inregistrat o evolutie pozitiva. Primele brute aferente acestor produse au crescut cu 12% fata de valorile din acelasi trimestru al anului trecut si s-a inregistrat, in acelasi timp, si o crestere a nivelului primei medii, in cadrul acestui tip de produse", precizeaza Coman.
Pe de alta parte, pe segmentul produselor unit linked, primele brute au scazut cu 7%, pe fondul scaderii vanzarilor produselor unit linked cu prima unica. Produsele din portofoliul ING Asigurari de Viata preferate in aceasta perioada sunt asigurarea mixta de viata si produsul traditional de economisire pentru educatia copiilor. Numarul asigurarilor mixte de viata incheiate in primul trimestru al acestui an este mai mare cu 10% decat cel incheiat in aceeasi perioada a anului trecut.
Valoarea activelor totale in administrare a ajuns la nivelul de 1,497 miliarde de lei, la sfarsitul lunii martie, aceasta valoare reprezentand cel mai mare volum de active in administrare de pe piata asigurarilor de viata, cu o cota de piata estimata la 50%. "Estimarea noastra pentru acest an presupune o evolutie pozitiva a pietei de asigurari de viata, chiar daca procentul va fi foarte scazut, probabil de pâna in 5%”, adauga Cornelia Coman.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro