Budăi (PSD): Cu cât s-au micşorat preţurile la alimente şi energie după scăderea inflaţiei

Autor: Laura Buciu Postat la 15 iulie 2024 21 afişări

Măsurile PSD de plafonare a preţurilor la energie şi de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază continuă să producă efecte pozitive, spune, luni, Marius Constantin Budăi.

Budăi (PSD): Cu cât s-au micşorat preţurile la alimente şi energie după scăderea inflaţiei

Conform datelor INS, politicile Guvernului condus de Marcel Ciolacu au avut un impact major asupra scăderii inflaţiei, înregistrând o inflaţie generală de 4,9% în luna iunie 2024 faţă de 10,3% în luna iunie 2023.

Budăi spune că cele mai mari scăderi de preţuri la alimente sunt la produsele incluse în lista alimentelor de bază la care Guvernul a limitat adaosul comercial la cel mult 20%.

Social-democratul arată câteva dintre cele mai semnificative reduceri, în iunie 2024 faţă de iunie 2023. Astfel, la alimente, preţul pentru făină a scăzut cu 32%, la mălai -26%, la ulei -16%, la unt -16%, la zahăr -12,5%, la legume -7%/.

În privinţa energiei, avem la gaze -10,5%, la energie electrică -4,7%, la energie termică -1%.

„Şi dacă tot vorbim de energie, să nu uităm cine a făcut acea liberalizare sălbatică a preţurilor: PNL. Trebuie să continuăm implementarea politicilor guvernamentale bine gândite care să aibă un impact pozitiv asupra economiei şi asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor români”, arată, pe Facebook, Marius Constantin Budăi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inflaţie,
preţ,
psd

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.