CCR a stabilit că modificările aduse legii salarizării sunt neconstituţionale
Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au decis, miercuri, că modificările aduse legii salarizării sunt neconstituţionale, pentru că încalcă principiul bicameralismului şi sunt angajate cheltuieli suplimentare asupra bugetului de stat fără să stabilească şi sursa de finanţare.
CCR a admis cu unanimitate de voturi obiecţia de neconstituţionalitate formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este neconstituţională, în ansamblul său.
Pentru pronunţarea acestei soluţii, CCR a reţinut, în esenţă, că legea examinată a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului.
„Totodată, întrucât prin acelaşi act normativ sunt angajate cheltuieli suplimentare asupra bugetului de stat, ar fi trebuit, pe de o parte, să se solicite informarea Parlamentului de către Guvern şi, pe de altă parte, să se stabilească sursa de finanţare, în acord cu cerinţele art.111 alin.(1) teza a doua şi, respectiv, ale art.138 alin.(5) din Legea fundamentală”, arată CCR.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro