Ciucă o atacă pe Lasconi: Crearea de panică fără o evaluare a situaţiei este un semn de populism

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 septembrie 2024 32 afişări

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a atacat-o pe Elena Lasconi după reacţia liderei USR la ameninţările de la frontieră. Crearea de panică fără o evaluare detaliată a situaţiei este un semn de populism superficial, a spus liberalul. Cei doi sunt adversari în cursa de la alegerile prezidenţiale.

Ciucă o atacă pe Lasconi: Crearea de panică fără o evaluare a situaţiei este un semn de populism

Nicolae Ciucă consideră că Elena Lasconi a produs panică şi a dat dovadă de populism.

„Cel mai important lucru este să rămânem calmi! Doamna Lasconi şi-a exprimat dorinţa de a vedea politicieni serioşi care iau decizii complicate. Reacţia ei la ameninţările de la graniţele noastre arată clar că nu face parte dintre aceştia. Crearea de panică fără o evaluare detaliată a situaţiei este un semn de populism superficial, nu de leadership adevărat. Mai ales în contextul funcţiei pe care vrea să o obţină, e crucial să înţeleagă cum funcţionează domeniul apărării, deoarece paşii greşiţi pot provoca mai mult decât o simplă situaţie penibilă, pot afecta grav securitatea noastră”, a transmis Nicolae Ciucă, luni, pe Facebook.

Liderul PNL susţine că România ar trebuie să se inspire din modelul polonez privitor la apărarea graniţelor.

„Rusia continuă provocările la adresa ţărilor NATO. Serviciile secrete ale aliaţilor noştri au identificat deja multiple încercări de a ataca obiective din Regatul Unit, Polonia, Estonia sau Cehia, folosind cetăţeni angajaţi din ţări terţe ca forţă contractată pentru acte de sabotaj. Dronele lansate de pe teritoriile controlate de armata lui Putin au încălcat spaţiul aerian al României şi Letoniei săptămâna aceasta. Acordul dintre Polonia şi Ucraina din iunie trebuie să fie un model pentru toţi vecinii Ucrainei de pe flancul estic al NATO, permiţându-le să doboare dronele şi rachetele ruseşti care vin în direcţia lor. Trebuie să protejăm oamenii care locuiesc aproape de graniţele noastre cu mult înainte ca ameninţările să ajungă la ei. Avem nevoie de un acord similar cu Ucraina”, a mai explicat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a solicitat realizarea în regim de urgenţă a unei analize.

„Trebuie să înceapă de urgenţă audieri şi analiză în comisiile de specialitate din Parlament, iar la audieri să fie invitat inclusiv Şeful Apărării. De asemenea este nevoie de revederea procedurilor la nivel Aliat pentru misiunile de Poliţie Aeriană Întărită. Toate acestea trebuie să se desfăşoare înainte să se întâmple o situaţie similară sau chiar mai gravă. Dacă Elena Lasconi vrea să vină cu ceva constructiv în loc să creeze panică în mass-media, o invit să discutăm aceste măsuri”, a precizat preşedintele PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
lasconi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.