Cum stam?

Postat la 02 octombrie 2006 1 afişăre

Piata romaneasca a comertului online este estimata anul acesta la aproximativ 40-50 de milioane de euro, raportat la 100 de miliarde cat este cea din intreaga Europa.

 

UTILIZATORI: Potentialii clienti ai magazinelor online din Romania sunt utilizatorii de Internet, adica aproximativ 7 milioane de romani, insa nu se poate spune ca toti isi vor face cumparaturi si de pe Internet.

 

CUMPARATURI: Conform unor estimari ePayment, valoarea medie a unei tranzactii online este de 60 de euro. Insa exista si clienti care cumpara de pe Internet laptop-uri, ceea ce ridica valoarea tranzactiei la aproximativ 1.000 de euro.

 

NUMARUL UNU:  Anul trecut magazinul virtual cu cei mai multi vizitatori a fost eMAG.ro, cu o medie de 300.000 de clienti lunar, care au cheltuit peste un milion de dolari pe luna pe electronice si componente pentru calculatoare.

 

SUB MEDIE: Potrivit unui studiu al European Interactive Advertising Association, realizat pe un esantion de 7.000 de persoane din zece tari UE, numarul mediu de cumparaturi online facute pe o perioada de sase luni este de 7,33. Asta in timp ce in Romania numarul mediu de tranzactii/utilizator de card (incluzand platile online dar si orice alta tranzactie cu cardul) este de doar 2,5.

 

MANA SPARTA: Cei mai "risipitori" dintre internautii europeni sunt englezii, cu 12,3 plati online lunare de persoana si cu o medie a sumelor cheltuite de nu mai putin de 1.284 euro pe luna. Adica aproape dublu fata de media europeana, care este de 720 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cum stam?
/actualitate/cum-stam-1007017
1007017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.