Democraţii îl susţin pe Biden, în ciuda prestaţiei dezastruase din cadrul campaniei. În schimb, pe ultima sută de metri, a intervenit şi numele lui Michelle Obama, soţia fostului preşedinte Barack Obama, ca potenţial candidat. Potrivit unui sondaj Reuters, Michelle Obama ar fi singura care l-ar putea învinge pe Donald Trump

Autor: Ştefan Stan Postat la 04 iulie 2024 25 afişări

Democraţii îl susţin pe Biden, în ciuda prestaţiei dezastruase din cadrul campaniei. În schimb, pe ultima sută de metri, a intervenit şi numele lui Michelle Obama, soţia fostului preşedinte Barack Obama, ca potenţial candidat. Potrivit unui sondaj Reuters, Michelle Obama ar fi singura care l-ar putea învinge pe Donald Trump

Guvernatorii democraţi ai statelor au declarat că îl susţin pe Joe Biden în urma discuţiilor purtate miercuri la Casa Albă, în ciuda unei serii de sondaje sumbre pentru preşedinte şi a apelurilor din partea unor parlamentari pentru ca acesta să se retragă din cursa prezidenţială din SUA.

Biden s-a întâlnit miercuri seara cu mai mult de 20 de guvernatori influenţi, într-un efort de a-i asigura că este angajat în campania sa de realegere, în contextul în care mai mulţi guvernatori şi-au exprimat în privat îngrijorarea cu privire la candidatura sa.

Casa Albă şi campania lui Biden au insistat că preşedintele va rămâne în cursă în pofida prestaţiei sale dezastruoase la dezbaterea de săptămâna trecută, care a stârnit panică în partid cu privire la aptitudinea sa pentru funcţie şi capacitatea de a-l învinge pe Donald Trump în alegerile din acest an.

Ulterior, trei guvernatori au ieşit de la Casa Albă pentru a insista că au încredere deplină în preşedinte.

"Guvernatorii îl susţin", a declarat Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, care a adăugat că Biden era "apt pentru funcţie".

"Preşedintele a continuat să ne spună şi să ne arate că este total implicat", a declarat guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, în timp ce guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a adăugat: "Preşedintele Joe Biden este implicat pentru a câştiga".

La reuniune au mai fost prezenţi Gavin Newsom din California, Gretchen Whitmer din Michigan şi JB Pritzker din Illinois, toţi aceştia fiind consideraţi posibili succesori dacă preşedintele se retrage din cursă.

Fosta primă doamnă Michelle Obama este singura democrată care îl învinge pe fostul preşedinte Trump într-un nou sondaj realizat marţi.

Sondajul, realizat de Reuters/Ipsos, a arătat că Obama a fost singura democrată care l-a devansat pe Trump într-o confruntare ipotetică, obţinând un sprijin de 50 % faţă de 39 %. Doar 4 % dintre respondenţi au declarat că nu ar vota deloc.

Între timp, potrivit sondajului, preşedintele Biden şi Trump sunt la egalitate într-o confruntare directă. Fiecare dintre ei a primit 40 % din voturi, în timp ce 8 % au declarat că ar vota pentru altcineva, iar alte 8 % au spus că nu ar vota.

Potrivit unui sondaj Rasmussen Reports publicat în februarie, Obama a fost principala alegere în rândul democraţilor pentru a-l înlocui pe Biden pe lista din 2024. În ciuda popularităţii sale, fosta Primă Doamnă a declarat în repetate rânduri că nu va încerca să candideze la Casa Albă.

Sondajul vine în urma unei prestaţii dificile a lui Biden la dezbaterea de săptămâna trecută, când a părut să se împiedice de cuvintele sale şi i-a lipsit energia. Rezultatele slabe i-au determinat pe unii democraţi să îi ceară să se retragă de pe buletinul de vot şi să lase loc altcuiva să preia frâiele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
biden

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.