Gabriel Solomon a alergat peste 200 de kilometri în 24 de ore

Autor: Ioana Mihai Postat la 28 mai 2012 174 afişări

În premieră absolută pentru România, ultramaratonistul Gabriel Solomon, membru al Ro Club Maraton, a alergat pe bandă 219,23 de kilometri timp de 24 de ore, clasându-se astfel pe locul 8 în topul celor mai bune rezultate din lume la curse similare. Acţiunea s-a desfăşurat în scopuri caritabile, în beneficiul programului de reducere a mortalităţii infantile , derulat de organizaţia Salvaţi Copiii România.

Aproximativ 18.000 de euro s-au strâns din donaţii şi sponsorizări în urma evenimentului desfăşurat sâmbăta, 26 mai şi duminică, 27 mai la Băneasa Shopping City. Deşi acţiunea s-a încheiat, donaţiile rămân deschise pe site-ul www.42pentruosansa.ro/24h."Mă bucur foarte mult că prin această cursă am reuşit să depăşesc aşteptările, deoarece am alergat 219,23 km, clasându-mă, astfel, pe locul 8 în topul celor mai bune rezultate înregistrate în lume la curse similare. Şi pentru mine a fost o provocare, dar mi-am dorit ca prin această acţiune să trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă din Romania. Consider că fiecare dintre noi ar trebui să facă ceva în această privinţă şi să se implice mai mult. Această cursă reprezintă aportul meu într-o campanie caritabilă care sper să dea o şansă în plus nou-născuţilor din România", a declarat Gabriel Solomon.

Alături de proba susţinută de Gabriel Solomon, în cadrul evenimentului "Alergăm pentru copii" s-au mai desfăşurat alte doua probe: - Relay, în cadrul căreia 12 sportivi amatori au organizat o ştafetă astfel încât să alerge cumulat cele 24 de ore.

Aceştia au fost: Ştefan Oprina, Victor Vlad, Bogdan Agache, Florin Szomyu, Mihai Orleanu, Ciprian Bălănescu, Alex Diaconu, Florin Precup, Şerban Chiurlea, Andrei Gligor, Răzvan Staicu, Marian Chiriac.- King of Speed, probă de alergare de 15 minute deschisă participanţilor care au dorit să contribuie la cauza Salvaţi Copii. La această probă şi-au arătat susţinerea mai multe vedete, printre care Daciana Sârbu, Andi Moisescu, Amalia Năstase, Dana Războiu, Cristina Pocora, Dan Cruceru, Steven van Groningen, Valeria Racilă, Mircea Badea şi Carmen Brumă.

"Aş dori să-i mulţumesc lui Gabriel Solomon şi celor de la RO Maraton pentru iniţiativa organizării unui astfel de eveniment. Aş vrea să-l felicit pe Gabriel pentru rezultatul înregistrat, dar şi pentru curajul, efortul şi voinţa de care a dat dovadă în cele 24 de ore. Este un învingător şi un exemplu pentru noi toţi, de aceea ne face plăcere să-l numim 'Membru de Onoare' al organizaţiei Salvaţi Copiii. Totodată, aş vrea să le mulţumesc tuturor maratoniştilor implicaţi în cursa Relay şi tuturor celor care au venit să alerge pe bandă în cursa King of Speed, contribuind astfel, prin donaţii şi prin exemplul personal, la susţinerea programului nostru de reducere a mortalităţii infantile 'Fiecare copil contează'. Le mulţumesc sponsorilor, partenerilor media, Mihaelei Rădulescu, Andreei Raicu, lui Dani Oţil si lui Cristian China Birta pentru promovarea acestui eveniment si in afara ariei de activare", a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

"Am răspuns provocării de a alerga la proba King of Speed deoarece programul de reducere a mortalităţii infantile <Fiecare copil contează> ni se adresează tutror. În România mor anual 2000 de nou-născuţi. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin programe de educare şi informare a mamelor şi viitoarelor mame din zonele şi comunităţile sărace, dar şi prin dotarea maternităţilor cu echipament medical performant. Toate aceste activităţi sunt susţinute de către organizaţia Salvaţi Copiii, iar noi avem datoria de a ne implica şi de a contribui fiecare prin donaţii sau voluntariat", a declarat Amalia Năstase, Ambasadorul proiectului <Fiecare copil contează>.

Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2010, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată de 9,8 la 1000 de copii născuţi vii, în 2010 (conform Institutului Naţional de Statistică).Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a numărului de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mica de cinci ani, în perioada 2010 - 2015.

În 2011, un total de 1022 de beneficiari, dintre care 166 gravide, 250 tinere mame şi 606 copii din 16 localităţi defavorizate din mediul rural, acoperind judeţele Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa şi Vrancea au primit informaţii privind măsurile obligatorii pentru prevenirea îmbolnăvirilor, păstrarea curăţeniei şi respectarea regulilor de creştere a copiilor, dar şi suport nutriţional, suplimente nutritive şi produse igienico-sanitare, iar maternitatile Cantacuzino (Bucuresti) si Adjud (judetul Vrancea) au fost dotate cu echipamente medicale in valoare totala de 172.500 lei.

Anul acesta, Salvaţi Copiii România extinde programul 'Fiecare copil contează' în alte 5 judeţe din România, unde rata mortalităţii infantile înregistrează valori ridicate: Botoşani 13,4%, Suceava 11,2%, Iaşi 9,8%, Vaslui 13,2% şi Neamţ 10%, comunităţi în care echipele programului vor lucra direct cu femeile gravide şi cu copiii cu vârsta între 0 şi 5 ani, pentru îmbunătăţirea controlului sarcinii şi ameliorarea stării de nutriţie şi sănătate.

Beneficiarii programului susţinut şi anul acesta de GlaxoSmithKline (GSK) Romania vor fi: 1000 de copii sub 5 ani, mame şi gravide şi 2500 de adolescenţi şi părinţi. Programele de educare şi informare vor fi susţinute de 20 de cadre medicale şi lucrători în domeniul asistenţei sociale (doctori de familie, asistenţi medicali şi mediatori sanitari) si 50 de voluntari.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/gabriel-solomon-a-alergat-peste-200-de-kilometri-in-24-de-ore-9678098
9678098
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.