Când râsul face bani grei: Jerry Seinfeld, celebrul star al sitcomului „Seinfeld” care a cucerit milioane de oameni, a intrat oficial în rangurile elitei super-bogate. Averea actorului a depăşit pentru prima dată pragul de un miliard de dolari

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 25 martie 2024 147 afişări

Când râsul face bani grei: Jerry Seinfeld, celebrul star al sitcomului „Seinfeld” care a cucerit milioane de oameni, a intrat oficial în rangurile elitei super-bogate. Averea actorului a depăşit pentru prima dată pragul de un miliard de dolari

Jerry Seinfeld, celebrul actor din spatele sitcomului „Seinfeld” a devenit oficial miliardar, după ce averea acestuia a spart pentru prima data pragul de un miliard de dolari. Show-ul creat de acesta împreună cu comendiantul şi scriitorul american Larry David s-a transformat în timp într-o adevărată maşină de făcut bani, scrie Bloomberg.

O mare pare parte din averea actorului provine dintr-o serie de contracte cu sindicatele, care i-au adus aproximativ 465 milioane de dolari. Pe lângă acestea, Jerry Seinfeld a semnat şi cu Netflix, unde pentru drepturile de difuzare a sitcomului său primeşte 94 de milioane de dolari. Mai mult, el a câştigat începând din 1980, cel puţin 100 de milioane de dolari din turneele prin ţară.

Analiza Bloomberg privind averea actorului pleacă de la premisa că Seinfeld, în vârstă de 69 de ani, şi-a investit câştigurile începând din 1990.

De atunci el ar fi investit 40 de milioane de dolari în proprietăţi imobiliare, inclusiv un apartament în Central Park West din New York, o casă în Hamptons şi un depozit în California. Colecţia sa de maşini de epocă - dintre care unele au fost prezentate în serialul său Comedians in Cars Getting Coffee de pe Netflix - nu a fost inclusă în analiză.

Născut în Brooklyn şi crescut în oraşul Massapequa din Long Island, Seinfeld a urmat cursurile Colegiului Queens, unde a practicat stand-up, perfecţionându-şi talentele.

Extragând detalii banale din viaţa de zi cu zi pentru a găsi material de comedie, Seinfeld a făcut glume din subiecte simple precum statul la coadă la bancă, faptul de a fi stângaci sau de a asculta cum pilotul unui avion le dădea instrucţiuni pasagerilor prin sistemul de sonorizare. Apariţiile în emisiunile Tonight Show cu Johnny Carson şi Late Night cu David Letterman l-au propulsat pe scena naţională.

Însă ce l-a ajutat să îşi graveze numele în istoria serialelor de comedie din SUA a fost propria sa creaţie.

Seinfeld este centrat  în jurul unui grup de newyorkezi - Jerry cel pretenţios, George cel nevrotic, Elaine cea critică şi Kramer cel bizar- care se agaţă, plănuieşte, bârfeşte şi îşi împarte opiniile (chiar şi dacă nu sunt cerute) cu toată lumea dintr-o cafenea emblematică şi uneori din apartamentul lui Jerry.  Serialul a a atras milioane de oameni în cei treizeci de ani de existenţă şi a creat o armată de fani care rămân dedicaţi chiar şi după atâtea decenii.

„Abordează absurditatea vieţii moderne de zi cu zi, fâcându-I pe privitori să-şi identifice lumea cu lumea serialului” declarat Jennifer Keishin Armstrong, autoarea cărţii Seinfeldia: Cum un serial despre nimic a schimbat totul.

În 1998, atunci când a fost difuzat ultimul sezon din Seinfeld, directorii din televiziune păreau să recunoască faptul că serialele sitcom sunt pe moarte, creaţia lui Jerry fiind ultimul mare serial important, parte a unei specii deja aflate în declin.

Serialul „ar putea fi ultimul sitcom de mare succes care va ieşi vreodată de pe reţelele de televiziune”, a declarat Bill Burke, fostul preşedinte al TBS Superstation, într-un articol din 1998 din New York Times.

În timpul difuzării sale, Seinfeld a stat în topul audienţelor Nielsen. Toate sezoanele, de la sezonul trei până la opt s-au clasat printre cele mai vizionate 500 de emisiuni de pe Netflix, potrivit analizelor privind telespectatorii din ianuarie-iunie 2023.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actor,
avere,
bani,
celebru,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.