LIVE: ZF Real Estate by Storia - Cum arată piaţa imobiliară premium din Pipera la început de 2025?

Business din zâmbete. Doi medici şi o dorinţă de a practica meseria aşa cum au visat au dus la o afacere de succes

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 26 iulie 2023 146 afişări

Doi medici şi o dorinţă de a practica stomatologia aşa cum visau s-o facă atunci când au intrat în profesie au dus la ceea ce este astăzi cabinetul Dental Crib din Bucureşti. Totul a început încă din primele luni de practică în postura de medic colaborator al altor cabinete.

Inspiraţia de a practica medicina aşa cum credem noi că ar trebui ne-a determinat să plecăm în căutarea oportunităţii potrivite, oportunitate care a apărut în anul 2021. Am decis să profităm de ea, iar 2022 a fost anul în care am plecat la drum”, povestesc Ruxandra Stoica şi Andreea Neagoe.

Au început prin a cumpăra un spaţiu, în care anterior funcţionase tot un cabinet stomatologic, iar mai departe l-au renovat, l-au modernizat, l-au echipat şi l-au adus la standardele lor. Au investit astfel aproximativ 100.000 de euro. Dental Crib este prima afacere a celor două antreprenoare, care au în comun o experienţă de cinci ani în medicina dentară. În acest timp, au lucrat ca medici colaboratori în alte cabinete din Bucureşti, iar în paralel s-au ocupat de specializările lor şi de aprofundarea domeniului stomatologiei.

„Tratamentele stomatologice din cabinetul nostru sunt realizate de o echipă de patru oameni, reprezentată de noi, cei doi administratori, şi de cei doi medici colaboratori - dr.

Andrei Olteanu şi dr. Andrei Stoica.” Cele mai frecvente servicii stomatologice oferite anul trecut la Dental Crib au fost cele pentru reabilitare orală completă cu ajutorul implanturilor dentare şi al lucrărilor pe implant, dar şi cazurile de protezare totală. „Cifra de afaceri pentru anul 2022 a fost de aproximativ 106.000 de lei, cu un profit operaţional de 17%. Această cifră a fost deja atinsă până la finalul lunii mai 2023 şi sperăm să menţinem trendul ascendent până la sfârşitul anului în curs.” De altfel, pentru anul viitor, Ruxandra Stoica şi Andreea Neagoe îşi doresc o creştere controlată a businessului, adăugând încă 20-30% la cifra de afaceri, un nivel care ar putea fi atins atunci când va fi atinsă şi capacitatea maximă a cabinetului situat în zona Ştefan cel Mare din Bucureşti. „Pentru anul 2023, ne dorim creşterea numărului de pacienţi. Ne focusăm în continuare pe atenţia asupra pacientului, pe îmbunătăţirea tratamentelor oferite şi pe modernizarea echipamentului medical.” Dental Crib este atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. În primele discuţii cu pacienţii, se realizează un plan de tratament ţinând cont de priorităţi. „Oferim servicii medicale complete, precum stomatologie generală, chirugie şi implantologie orală, protetică, ortodonţie, endodonţie şi pedodonţie.”

Preţurile variază în funcţie de manoperele care trebuie realizate. De pildă, o obturaţie dentară - plombă - costă între 150 lei şi 350 lei, în funcţie de întindere şi de profunzime. Pentru o igienizare profesională, pacienţii achită în jur de 200-250 de lei. Un aparat dentar metalic costă 2.200 de lei, în timp ce unul din safir este 3.400 lei. O coroană dentară metalo-ceramică integral fizionomică este 600 de lei, iar preţul unei coroane ceramice pe suport zirconiu este dublu. Inserarea unui implant dentar costă 600 de euro, iar partea protetică este între 350 şi 450 de euro. Acestea sunt doar câteva exemple. Deşi fac exact ceea ce le place, Ruxandra şi Andreea spun că acest business pe care l-au fondat nu este lipsit de provocări. „Cele mai mari sunt reprezentate de modernizarea şi actualizarea continuă a practicilor medicale, precum şi de concurenţa acerbă care se întâlneşte în domeniul medical. Din punct de vedere medical, o provocare destul de mare o reprezintă şi pacienţii care vin prea târziu la medicul stomatolog şi pe care încercăm să-i ajutăm în cel mai corect mod posibil, atât financiar, cât şi ca plan de tratament.”

Cele două fondatoare de la Dental Crib spun că această experienţă le-a învăţat că nu poţi avea un business de succes decât dacă întâi cunoşti foarte bine domeniul în care îţi alegi să activezi. Ceea ce ele au făcut.   

O obturaţie dentară - plombă - la Dental Crib costă între 150 lei şi 350 lei, în funcţie de întindere şi de profunzime.



Cinci idei de afaceri de la zero

Izvorul ideilor de business nu seacă niciodată, iar asta o demonstrează atât noile, cât şi vechile generaţii de antreprenori. Ziarul Financiar a pornit în căutare de idei proaspete de afaceri, într-un proiect susţinut de Banca Transilvania, menit să pună în lumină spiritul antreprenorial al României de astăzi. Găsiţi mai jos o selecţie de businessuri pornite de la zero şi mai multe proiecte similare pe platforma www.zf.ro/afaceri-de-la-zero.

HAR Studio – birou de arhitectură şi design, atelier de mobilă (Olteniţa)

Fondatori: Andrada şi Adrian Chelariu

Prezenţă: Olteniţa, judeţul Călăraşi


Gelateria Adela – gelaterie (Slobozia)

Fondatoare: Nicoleta Geaboc

Investiţie iniţială: 60.000 de euro

Cifră de afaceri în 2022: 120.000 de euro

Prezenţă: Slobozia


MC Elite Academy – centru de modeling, actorie şi dezvoltare personală pentru copii (Oradea)

Fondatoare: Călina Mitra

Prezenţă: Bucureşti şi Oradea


Arcuri-sageti.ro – magazin online cu echipamente pentru tir cu arcul (Bucureşti)

Fondator: Emil Cocriş

Investiţie iniţială: 10.000 de euro

Cifră de afaceri estimată pentru 2023: 110.000 de euro

Prezenţă: online


Chic Bijoux – brand de bijuterii (Cluj-Napoca)

Fondatori: Ioana şi Sorin Buiac

Cifră de afaceri estimată pentru 2023: 2 mil. euro

Prezenţă: online



 

ZF şi Banca Transilvania au lansat PROIECTUL AFACERI DE LA ZERO, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

Intraţi pe platforma www.zf.ro/afaceri-de-la-zero şi descoperiţi universul de companii create de micii antreprenori.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.