Dosarul H&M
Suedezii de la H&M continua sa fie discreti in ceea ce priveste comunicarea, la mai bine de o luna dupa ce au anuntat oficial ca vor deschide primele magazine in Romania. Detaliile intrarii pe piata locala incep insa sa se lege.
Intrebat despre detaliile contractului cu H&M, seful Cotroceni Parkl zambeste si refuza orice fel de comentarii, invocand contractul de confidentialitate semnat cu toti chiriasii. Surse din piata spun insa ca suedezii au venit de pe pozitii de forta in Romania: dezvoltatorii trebuie sa asigure cel putin o parte din costurile cu amenajarea spatiului si sa accepte plata unei chirii procentuale reprezentand circa 6-8% din cifra de afaceri.
Impactul in piata de retail va fi unul major: investitiile in amenajarea primelor magazine ar putea depasi 6 milioane de euro. Pe langa magazinele din Cotroceni Park si Baneasa Shopping City, cel putin alte trei contracte au fost parafate deja in Capitala: Bucuresti Mall, Plaza Romania si Unirea Shopping Center.
In afara Bucurestiului, pe lista scurta a H&M sunt proiectele Iulius Mall din Timisoara si Cluj, City Park din Constanta, Unirea Brasov si, cel mai probabil, Palas din Iasi. Potrivit informatiilor din piata, suedezii au inceput procesul de recrutare a echipei locale de management, in conditiile in care intrarea pe piata a fost realizata de catre echipa din Polonia, coordonata de catre Dawid Gosniciak.
"Lucreaza cu cinci firme de recrutare pentru toate pozitiile, cu exceptia consultantilor de vanzari", spun surse de pe piata de recrutare.
"Vor avea si un departament puternic de marketing. Vor baga bani multi in promovare, cum nu s-a mai vazut de ceva timp in piata", spun surse din imobiliare.
Cel putin pentru magazinele din Bucuresti lucrurile par stabilite. La Unirea magazinul va fi in zona in care se afla acum bancile, pe doua etaje. In Baneasa Shopping City magazinul va fi in apropierea zonei de food-court, la intrarea pe "Fashion Street". In Bucuresti Mall si Plaza Romania spatiile alese sunt la parterul mallurilor, urmand a fi deschise niste unitati ceva mai mici, de circa 1.200-1.500 de metri patrati.
"In acest moment nu putem oferi mai multe infromatii detaliate privind intrarea noastra pe piata", a venit, din nou, raspunsul diplomat al reprezentantilor H&M. Pe de alta parte, nici reprezentantii Baneasa nu au oferit noi detalii privind deschiderea magazinului H&M, desi reprezentantii mallului detinut de Gabriel Popoviciu au fost primii care au facut o comunicare oficiala legata de H&M in Romania. Pasul cel important a fost insa facut, careul de asi din retailul european de imbracaminte (Inditex, H&M, C&A si Marks & Spencer) urmand a fi disponibil si in mallurile din Romania. Ce inseamna acest lucru? Sunt in Europa manageri care sunt convinsi ca Romania nu va ramane intr-o criza continua.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro