Alesonor: Amber forest
Prin dezvoltarea primei suburbii verzi Amber Forest, Alesonor îşi propune să revoluţioneze modul în care se dezvoltă o comunitate.
Descrierea inovaţiei:
Amber Forest este prima suburbie verde din România, o investiţie estimată la 110 milioane de euro. Comunitatea Amber Forest pune la dispoziţie mai multe tipuri de vile verzi (începând de la două dormitoare), care răspund multiplelor preferinţe şi nevoi de spaţiu şi buget, precum şi apartamente verzi, în clădiri joase PĂ2Ăr, fiind primele locuinţe din România care respectă standardul energetic nZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Respectând acelaşi standard de calitate ca şi vilele Amber Gardens, noile vile şi apartamente sunt construcţii de calitate, durabile, cu design modern, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home. Astfel, locuinţele Amber Forest sunt accesibile prin creditul ipotecar verde, un credit special conceput de către instituţiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic. Amber Forest cuprinde peste 500 de vile verzi şi 200 de apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafaţă construită. Proiectul va beneficia de toate facilităţile necesare unei suburbii complete, incluzând în acelaşi timp conceptul de oraş aflat la 15 minute de mers pe jos de diverse facilităţi de interes zilnic. Amber Forest va avea 3 hectare rezervate pentru şcoală, grădiniţă şi terenuri de sport, 5,3 hectare pentru parcuri şi zone verzi, policlinică, farmacie, supermarket, restaurant şi cafenea, hub pentru birouri, brutărie, piaţă şi piste de biciclete şi alergare.
Elementul de noutate:
Dezvoltat la 14 kilometri de Piaţa Victoriei, pe o suprafaţă de 31 de hectare, Amber Forest va avea o deschidere de aproximativ un kilometru la pădurea Băneasa şi se remarcă printr-un master plan unic: cu 85% teren liber de construcţii, proiectul are cel mai mic coeficient de utilizare a terenului, fiind dominat de spaţii verzi şi clădiri joase. Locuinţele Amber Forest sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic nZEB. Astăzi, se construiesc proiecte imobiliare care au un mediu steril, fără verdeaţă şi fără comunitate. În interiorul suburbiei pădurea este prelungită, fiind adusă în mijlocul ecosistemului dezvoltat, foarte aproape de centrul oraşului, prin plantarea a peste 75.000 de copaci şi arbuşti.
Efectele inovaţiei:
La foarte scurt timp de la lansarea Amber Forest, s-au înregistrat vânzări record, iar acum peste 300 de locuinţe au fost deja vândute către familii care au văzut beneficiile pentru un stil de viaţă echilibrat, dar şi creşterea valorii investiţiei pe termen lung. Prin prisma tehnologiilor inteligente integrate, locuinţele Amber Forest permit economii semnificative de energie şi la costurile de întreţinere. Oamenii caută acum un stil de viaţă atunci când decid să investească într-o casă, aşa că Amber Forest răspunde acestei nevoi construind o comunitate şi reducând cât mai mult posibil costurile de exploatare viitoare (prin soluţii durabile şi investiţii iniţiale în tehnologie performantă). Infrastructura în dezvoltare, reţeaua de utilităţi deja existentă, planul urbanistic şi taxele reduse pentru clădirile rezidenţiale verzi în comuna Tunari, transportul în comun, extinderea centrelor de afaceri din nord, reţeaua de şcoli şi grădiniţe apreciate, atât publice cât şi private, centre de recreere şi pădurea Băneasa aflată în vecinătate demonstrează potenţialul de dezvoltare pe termen lung al zonei şi sunt indicii pentru creşterea valorii investiţiilor. Mai mult decât atât, având în vedere situaţia actuală în care tot mai multe companii optează pentru un sistem de muncă hibrid, munca de acasă alături de nevoia de spaţiu creează o nouă cerere pe piaţa rezidenţială, aceea de locuinţe în proiecte construite sub forma unor suburbii, care să includă cât mai multe facilităţi. În Amber Forest se dezvoltă un ecosistem care le va permite viitorilor rezidenţi din jurul Capitalei şi chiar şi celor din alte oraşe să locuiască şi să lucreze din confortul propriei locuinţe, într-o suburbie atent planificată, cu o mulţime de facilităţi aflate la doar 15 minute distanţă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană