Dincolo de ecran

Postat la 22 august 2006 1 afişăre

Referitor la originile jocului de golf exista doua teorii: una conform caruia acesta ar fi aparut in Scotia - partizanii sai aduc ca argument un vitraliu al Marii Catedrale din Gloucester (1350), pe care apare imaginea unui jucator de golf -, iar cealalta potrivit careia o forma rudimentara a sa ar fi existat in Olanda secolului al XV-lea.

 

NEMURITORUL: "St. Andrews" (Scotia) este cel mai vechi teren de golf al lumii, fiind atestat documentar inca de la inceputul secolului al XVI-lea.

 

ROMANIA VIA ANGLIA:  Primul teren de golf din Romania a fost proiectat de arhitectul englez  J. Becker. Inaugurat in 1937, terenul avea 18 gauri si se intindea pe actuala suprafata a Clubului Diplomatilor si pana pe cealalta parte a lacului Herastrau. A fost desfiintat in 1941. In prezent exista trei terenuri.

 

CUM SE JOACA: Scopul jocului este parcurgerea traseului din cat mai putine lovituri. Traseele standard au o lungime intre 5.900 si 6.400 de metri si pot avea 9 sau 18 gauri. Distanta dintre punctul de lansare a mingii si prima gaura poate sa masoare intre 90 si 550 de metri. In functie de aceasta distanta si de configuratia terenului, jucatorul trebuie sa introduca mingea dintr-un anumit numar de lovituri - "par", in jargonul propriu. Un traseu de 18 gauri, bunaoara, are un "par" de 72.

 

ECHIPAMENTUL: Un jucator poate utiliza maxim 14 crose, care se impart in trei categorii: "wood" - numerotate de la 1 la 5, "iron" - de la 2 la 9 si "wedge". Pentru un incepator, un set de crose poate incepe de la 300 de euro pentru a ajunge in cazul profesionistilor la peste 3.000 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dincolo de ecran
/arta-si-societate/dincolo-de-ecran-1006708
1006708
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.