Ce înseamnă nişte oameni cu scaun la cap
Mobila veche şi stricată ia de obicei calea gropii de gunoi, însă pentru unii este un material didactic excelent.
O întreprinzătoare americană pe nume Natalie Chanin, întemeietoare a casei de modă Alabama Chanin, a organizat recent un atelier în cadrul unui eveniment de la New York, intitulat MakeShift (improvizaţie), care a avut ca obiect recuperea unor vechi scaune considerate bune de aruncat de către proprietarii lor, scrie The New York Times.
Organizatorii au adunat scaune de metal, plastic şi lemn, găsite pe stradă sau pe internet şi au invitat amatorii să-şi încerce măiestria la repararea lor. Participanţilor li s-a spus că nu trebuie să respecte vreo regulă, doar să se lase purtaţi de creativitate şi li s-au pus la dispoziţie materialele necesare, urmând să poată primi ajutor, dacă doreau, de la câţiva meşteri cu experienţă.
Meşterii de ocazie şi-au dat frâu liber imaginaţiei. Unul dintre ei a ales să decoreze un scaun de plastic cu bucăţi de tricouri colorate dispuse în zigzag. Alt participant a desfăcut un scaun de lemn, împletind şuviţe tăiate din tricouri colorate printre componentele spătarului şi întărind şezutul cu frânghie, peste care a aplicat bucăţi de material colorat. Toate scaunele aduse la atelier au fost reabilitate, iar unele dintre ele au fost atât de reuşite, încât ar fi putut fi expuse la un târg de design de mobilier.
După terminarea atelierului, participanţii nu şi-au luat lucrările acasă, ci s-a decis ca scaunele să fie lăsate pe stradă, ca să servească drept sursă de inspiraţie şi altora şi eventual să fie luate de cineva care are nevoie de ele.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro