Cum poţi să ai succes în orice folosind strategia lui Jerry Seinfeld
Jerry Seinfeld este unul dintre cei cei mai importanţi comedieni din toate timpurile. Este coscenaristul şi coproducătorul Seinfeld, serialul de televiziune clasat drept cel mai bun serial TV din toate timpurile de către TV Guide, iar în 1998, anul în care ajuns pe culmile gloriei, averea sa era estimată la 267 milioane de dolari. Care este reţeta din spatele succesului său?
Cel mai impresionant aspect legat de cariera lui Seinfeld este consecvenţa: în fiecare an, face spectacole şi asigură distracţia publicului la un nivel înalt. Rezultatele lui pot fi comparate cu munca oricăruia dintre noi. Vrem să facem ceva, dar ne luptăm pentru a ne duce la capăt intenţiile. Vrem să facem sport, dar nu găsim motivaţie. Vrem să ne atingem scopurile, dar, dintr-un motiv sau altul, tindem să amânăm mereu a face ceva în direcţia lor.
Care este diferenţa? Ce face Jerry Seinfeld pentru a evita procrastinarea şi de a produce în mod constant lucruri de calitate? Ce face Seinfeld în fiecare zi şi majoritatea lumii nu ?
"Strategia Seinfeld"
Brad Isaac era un tânăr comediant care intra în circuitul comedianţilor. Într-o seară se afla într-un club în care avea un spectacol şi Jerry Seinfeld. Isaac a împărtăşit într-un interviu acordat revistei Lifehacker modul în care a descurs întâlnirea din culise cu Seinfeld şi sfatul pe care i l-a dat acesta.
“Pentru a fi un comedian mai bun, trebuie să faci glume mai bune, iar pentru a face glume mai bune, trebuie să scrii în fiecare zi”, i-a spus actorul.
Seinfeld l-a sfătuit să cumpere un calendar mare de perete în care să bifeze cu un X fiecare zi în care îşi scria glumele.
Seinfeld nu a menţionat nimic despre rezultate. Nu conta dacă era motivat sau nu, dacă scria glume bune sau proaste, dacă le transforma în spectacole – tot ceea ce conta pentru Seinfeld era menţinerea lanţului neîntrerupt.
Acesta este unul dintre secretele simple ale productivităţii şi consecvenţei remarcabile ale lui Seinfeld. Ani întregi, comediantul s-a concentrat să nu rupă lanţul.
Cum poţi să foloseşti strategia Seinfeld în propria viaţă
Performerii de top din orice domeniu – atleţi, muzicieni, CEO, artişti – sunt cu toţii mai consecvenţi decât colegii lor. Livrează zilnic produse de calitate în timp ce toţi ceilalţi sunt doborâţi de urgenţele vieţii cotidiene şi duc o luptă constantă între procrastinare şi motivaţie. Majoritatea oamenilor sunt demotivaţi şi se îndepărtează de la traiectoria spre o poziţie superioară după ce au o zi proastă la birou sau un antrenament slab în timp ce performerii de top revin pe traseul corect în următoarea zi.
Strategia Seinfeld funcţionează pentru că ajută la abaterea concentrării asupra performanţei individuale şi axarea acesteia înspre procesul propriu-zis. Nu contează cum te simţi, cât de inspirat sau cât de genială a fost munca ta în ziua respectiva, ceea ce contează este “să nu rupi lanţul”. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă luaţi un calendar şi să vă începeţi lanţul.
Există totuşi un lucru de care ar trebui să ţineţi cont în Strategia Seinfeld. Trebuie să alegeţi o misiune care este suficient de importantă pentru a face diferenţă, dar destul de simplă pentru a putea fi realizată.
Ar fi minunat dacă aţi putea să scrieţi zece pagini pe zi pentru cartea voastră, dar acesta nu este un lanţ sustenabil. Sună foarte bine în teorie, dar această misiune v-ar epuiza în scurt timp.
Primul pas este alegerea unei sarcini care să fie suficient de simplă pentru a fi sustenabilă, dar în acelaşi timp trebuie să vă asiguraţi că acţiunile voastre sunt suficient de importante încât să conteze.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro