De ce demisionează tinerii. Care este cea mai mare greşeală a liderilor cu angajaţii tineri

Autor: Georgiana Călin Postat la 30 septembrie 2017 1396 afişări

Mulţi lideri eşuează în încercările de a-şi păstra angajaţii tineri perioade lungi de timp în companii, o tendinţă care nu va aduce nimic bun în viitorul apropiat, notează BBC.

De ce demisionează tinerii. Care este cea mai mare greşeală a liderilor cu angajaţii tineri

Conform sursei menţionate, mulţi au încercat în moduri superficiale să se facă atractivi pentru mileniali, prin orare de lucru mai flexibile sau prin diverse avantaje, precum gustări şi băuturi din partea firmei, abonamente wellness etc.. Dar nu au schimbat fundamentele de bază ale structurii locurilor de muncă şi evoluţiei în carieră. De exemplu, sunt utilizate strategii organizaţionale învechite, care nu se reflectă în viziunea generaţiei Y asupra locului lor de muncă.

În ciuda eforturilor companiilor, care îşi doresc menţinerea angajaţilor de top perioade cât mai lungi de timp, milenialilor nu le pasă de durata mandatului pe o funcţie, cât îi interesează ce şi cât de mult învaţă din funcţia respectivă şi, mai ales, dacă pot evolua la locul de muncă. Îşi asumă responsabilităţi din ce în ce mai multe, dar vor să progreseze cât mai rapid; de asemenea, vor colegi şi şefi care să-i motiveze şi să-i inspire, după cum cei mai buni lideri ai lumii şi-au dat seama. Conform analizelor celor care au documentat acest subiect, există unele asemănări în strategiile prin care îşi motivează angajaţii mileniali. Printre aceştia se numără designerul de modă Ralph Lauren, investitorul Julian Robertson şi inovatorul Larry Elliso, care au creat de-a lungul timpului strategii de retenţie a angajaţilor, axate pe dezvoltarea aptitudinilor lor.  

Ei au ales să-şi trateze toţi angajaţii aşa cum îşi doresc milenialii să fie trataţi,  oferindu-le sfaturi personalizate, oportunităţi extraordinare de avansare, libertate de creaţie, oportunităţi de învăţare în echipă şi, în cele din urmă, recunoaştere şi apreciere pentru munca lor.Prin valorificarea pasiunii şi a energiei creative a tinerilor, liderii inteligenţi şi-au construit companii de succes, au reinventat industria şi, în anumite cazuri, au devenit miliardari. Secretul? Nu au trăit cu teama că cei mai buni oameni vor pleca într-o bună zi. Dimpotrivă, şi-au dat seama că aceştia vor căuta să se dezvolte, să evolueze din toate punctele de vedere, şi le-au oferit exact aceste oportunităţi. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.