Nevestele de pe Wall Street, victimele crizei
Combinatia dintre “Celebri si bogati” si “Tanar si nelinistit” ar trebui sa defineasca viata de familie a finantistilor de pe Wall Street. Nu e vorba de “Frumoasa si bestia”: calitatea principala a sotiilor lor nu e frumusetea, ci capacitatea de a cheltui si de a se plange ca nu mai au bani cand e criza.
Gigi, sotia unuia dintre cei mai de succes manageri de fonduri de investitii din New York, ii da lectii lui Marcy, nou intrata in clubul "nevestelor de pe Wall Street" despre ce inseamna un mariaj cu un investitor pe Wall Street. "Atat timp cat sotul aduce sume imense de bani, nu trebuie sa te plangi niciodata. Nu conteaza ca vine rar acasa."
Povestea, care in contextul actual pare invechita, este folosita de Tatiana Boncompagni Hoover (casatorita cu unul dintre mostenitorii imperiului Hoover) in cartea "Hedge Fund Wives", pentru a sublinia schimbarile prin care trece acest club select al famillilor de finantisti. Cartea atrage atentia asupra unei felii de viata mai putin mediatizate sau deloc, in conditiile in care totul se invarte in jurul bursei si al bancilor, iar cand e vorba de latura umana a finantistilor, inclusiv aceasta e redusa la reactiile legate de mersul pietelor.
In perioada de boom, sotiile managerilor din domeniul financiar sustineau mare parte din industria de lifestyle. Ele sunt personajele din spatele managerilor ce castigau milioane de euro dintr-o activitate mai curand invaluita in mister. Ele erau cele care organizau petreceri fastuoase, cu meniuri gatite de bucatari cu stele de Michelin, servite dupa ritualuri sofisticate, sau invitau magicieni si cantareti de opera sa intretina oaspetii faimosi. Pentru unele dintre aceste femei, o garderoba invechita insemna o garderoba mai veche de sase luni, iar o garderoba mai veche de sase luni insemna depresie.
Criza financiara le-a reamintit totusi ca fac parte dintre muritorii de rand. Aproape jumatate dintre cele 1.000 de fonduri speculative de investitii din New York au disparut, iar, la nivel global, 10.000 de angajati ai acestora au fost concediati anul trecut si se estimeaza ca inca 20.000 isi vor pierde slujbele pana la sfarsitul anului. O industrie care valora 1.900 de miliarde de dolari si-a injumatatit castigurile.
Cititi restul articolului in versiunea tiparita a BUSINESS Magazin.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro