Simplu şi spectaculos: moda bricolajului în arhitectură (FOTO)
Atunci când nu li se oferă şansa unui proiect la construirea căruia să participe, arhitecţii găsesc totuşi soluţii de a-şi demonstra talentul, scrie Financial Times. Nevoiţi să improvezeze, aceştia folosesc drept material de lucru tot ce le cade în mână sau lucrează oriunde găsesc loc, dat fiind că în marile oraşe e greu de găsit spaţiu, iar terenurile disponibile sunt scumpe.
Tendinţa nu e tocmai nouă: o regăsim, de pildă, în Ungaria dinainte de instaurarea comunismului, când arhitecţii şi studenţii la arhitectură care doreau să facă practică mergeau din loc în loc prin ţară, participând în general la proiectarea şi construirea de primării săteşti sau autogări (în imagine, autogara din Mako, proiectată de Imre Makovecz):
În SUA, Rural Studio, înfiinţat în anul 1993, şi-a concentrat activitatea pe aşa-numita "Centură neagră" a statului Alabama, o zonă cu populaţie majoritară de culoare şi cu un nivel de trai scăzut, creând clădiri şi locuinţe care să ţină seama de necesităţile locale.
Grupul de arhitecţi Practice Architecture a construit din nişte stâlpi şi o copertină un bar pe acoperişul unei parcări tot la Londra.
Tot la Londra, un exemplu de lucrare a arhitecţilor care se ocupă singuri de construirea proiectelor lor îl reprezintă Cineroleum, un cinema realizat de Assemble prin conversia unei staţii de benzină părăsite de pe Clerkenwell Road, în încercarea de a demonstra ca există soluţii pentru multele astfel de benzinării părăsite din ţară.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro