100 Cele mai puternice femei din business. Adelina Badea, CEO, Mobexpert

Postat la 19 mai 2024 94 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Adelina Badea, CEO, Mobexpert

Cifră de afaceri (2022): 264 mil. euro

Număr de angajaţi: 2.100


Biografie:

Adelina Badea s-a alăturat companiei Mobexpert în urmă cu circa 15 ani, primul rol fiind cel de director de magazine în cadrul filialei Mobexpert Iaşi, potrivit informaţiilor de pe LinkedIn. A preluat mandatul de CEO în primăvara anului 2021, într-un an plin de provocări, ca urmare a crizei sanitare instaurate pe fondul pandemiei de COVID-19. Ca parte a formării academice, executivul a urmat un Executive MBA în cadrul IEDC – Bled School of Management.


► Puţini ştiu că acum 21 de ani, când am susţinut primul meu interviu pentru postul de consilier vânzări cu directorul magazinului Mobexpert Militari, magazin ce urma sa se deschidă, nu am reuşit să trec în etapa finală. Însă nu am renunţat şi peste o perioadă am aplicat pentru acelaşi post şi am reuşit să mă angajez la Mobexpert Pipera, cel mai mare magazin de mobilier şi decoraţiuni de la acea vreme, aflat în vecinătatea sediului central Mobexpert. Din primul moment în care am intrat în sediul central Mobexpert, am visat că într-o zi să lucrez în acel loc! Mi se părea fabulos să fac parte din acea echipă care dezvoltă colecţiile Mobexpert de mobilier şi decoraţiuni, cea care construieşte magazinele noi şi care setează strategiile ce urmează a fi implementate. Bineînţeles că nici prin gând nu-mi trecea că voi ajunge într-o zi să contribui direct la toate acestea, dar un lucru e cert: încă de la început voiam să fac parte din acea echipă!

► În mod normal, realitatea coincide rar cu visurile. Însă, în cazul meu, a fost mult mai frumoasă chiar dacă şi mult mai grea... mult, mult mai frumoasă! Acum, o să vă spun cu toată sinceritatea că visul meu din copilărie a fost să devin medic veterinar sau inspector alimentar, m-am şi pregătit pentru asta mulţi ani, a fost dorinţa tatălui meu şi a mea. Cu toate acestea, aş putea spune ca sunt recunoscătoare, acum după 20 de ani, pentru direcţia în care m-a dus viaţa. Sunt bucuroasă că am crescut frumos şi sănătos într-o companie 100% românească, că am locuit 13 ani în Iaşi şi am crescut alături de oameni extrem de buni, de valoroşi din punctul de vedere al educaţiei şi al valorilor.

► Domeniul nostru, piaţa de mobilier şi decoraţiuni, este un sector într-o continuă schimbare deşi poate nu vedem asta de fiecare dată. În fiecare an apar materiale şi produse noi, tendinţe noi. Şi nu mă refer neapărat la tendinţele ce ţin de estetic, acolo unde lucrurile sunt foarte vizibile, vorbesc de produse unde tehnologia de ultima generaţie se îmbină cu designul de produs şi cu materiale noi din surse regenerabile sau reciclabile. O accentuare continuă pe sustenabilitate şi conştientizare ecologică ar putea determina o trecere către materialele ecologice şi reciclabile în industria amenajărilor interioare şi a mobilierului. Aceasta ar putea include utilizarea extinsă a materialelor organice, reciclate şi regenerabile pentru realizarea mobilierului şi a decoraţiunilor. Mă aştept ca mobilierul şi echipamentele pentru casă să fie tot mai integrate cu tehnologii inteligente. De la mobilier care se adaptează automat la preferinţele utilizatorului până la sisteme de control al mediului ambiental, inteligent integrate în designul interior, tehnologia va juca un rol tot mai mare în modul în care concepem şi folosim spaţiile interioare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.