Cum sa joci pe degete un ecran
Sau, mai exact zis, cum faci sa poti folosi mai multe degete simultan pe ecranele telefoanelor touchscreen. iPhone a gasit si la asta raspuns.
Sau, mai exact zis, cum faci sa poti folosi mai multe degete simultan pe ecranele telefoanelor touchscreen. iPhone a gasit si la asta raspuns.
Steve Jobs, de exemplu, reusea sa mareasca o imagine de pe iPhone apasand cu doua degete distantate ecranul si apoi apropiindu-le fara a le ridica de pe ecran.
Pastrand miscarea, dar departand degetele, fotografia revenea la marimea initiala.
Dar tehnologia ar putea fi folosita mult mai spectaculos in cazul ecranelor de largi dimensiuni, care ar putea fi manevrate folosind 10 sau 20 degete simultan, evident ale mai multor persoane. Jeff Han, un profesor la
Alti cercetatori lucreaza chiar la realizarea unor ecrane care sa reactioneze la atingerile utilizatorilor si mai direct. O suprafata care atunci cand detecteaza ca a fost atinsa vibreaza la diverse frecvente in functie de locul degetului pe ecran. O astfel de tehnologie, folosita pentru ecranul unui telefon Apple, ar putea da impresia prin vibratii celui care apasa pe butoanele imaginare (afisate pe ecran) ale unui iPhone ca apasa realmente un buton. Pentru unii o inventie desueta, pentru altii un prilej de incantare fata de astfel de evolutii ale ecranelor senzitive. "Timp de aproape 20 de ani am fost prizonier in tirania ecranului, a mouse-ului si a tastaturii", spune Dan Norman, autorul cartii "The Design of Future Things". Si adauga: "Acum evadam. Ne indreptam spre utilizarea ecranelor senzitive la scara larga".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro