De ce avem nevoie de ERP?
Se vorbeste tot mai mult in ultima vreme si pe piata romaneasca despre ERP (Enterprise Resource Planning). Pe scurt, acest acronim defineste aplicatii software utilizate pentru a usura managementul resurselor companiei.
Se vorbeste tot mai mult in ultima vreme si pe piata romaneasca despre ERP (Enterprise Resource Planning). Pe scurt, acest acronim defineste aplicatii software utilizate pentru a usura managementul resurselor companiei.
Un ERP este asadar o solutie integrata de afaceri, un program informatic cu mai multe componente care au fost gandite sa functioneze ca un tot unitar. O solutie ERP te ajuta sa conduci intreprinderea atat din punct de vedere financiar-contabil, cat si managerial (sa-ti cunosti intreg business-ul) sau logistic (sa tii evidenta stocurilor, distributiei). Iar acestea sunt doar cateva din categoriile de informatii la care ai acces multumita unei ERP. Din punct de vedere al modului de organizare, ERP este structurat pe principalele functii ale intreprinderii: contabilitate-financiar, vanzari si creante, cumparari si datorii, stocuri, management depozit, service, resurse, resurse umane, fabricatie, marketing si vanzari alaturi de alte functii utile. Fiecare arie functionala este la randul ei structurata in mai multe subfunctiuni specifice. Lista de functionalitati enumerata mai sus se regaseste in forma unor module integrate din care companiile pot alege numai ceea ce au nevoie. O astfel de abordare flexibila asigura o adaptare cat mai buna a aplicatiei la cerintele specifice fiecarei companii.
Un ERP permite accesul instantaneu la orice informatie gestionata in cadrul sistemului. Una din cele mai importante functionalitati ale unui ERP o constituie posibilitatea de a avea in orice moment rapoarte corecte relativ la fiecare arie a business-ului. Si un alt avantaj: ERP permite utilizarea unei singure aplicatii pentru managementul intregii afaceri, eliminandu-se astfel inconsistenta ce poate aparea in urma folosirii mai multor sisteme diferite pentru fiecare zona a afacerii. Cu o singura solutie integrata informatiile vor fi intotdeauna corecte, reducandu-se timpul pierdut cu reorganizarea cifrelor, care inainte erau extrase din sisteme diferite. Se elimina astfel si administrarea mai multor baze de date. Utilizatorii au acces la informatiile inmagazinate intr-o baza de date unica, gestionata de un server. Accesul utilizatorilor la baza de date este controlat de server, atat din punctul de vedere al autentificarii, cat si al numarului de utilizatori prevazut in licenta de utilizare.
Un alt avantaj al utilizarii ERP este accesul online, managerul avand acces la informatiile de business de oriunde s-ar afla. Scade de asemenea timpul necesar introducerii si procesarii documentelor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro