Gratis, dar legal
Costurile unor programe din suita Office ii pot tenta pe unii antreprenori sa se transforme in pirati digitali pentru a reduce costurile. Exista insa alternative mai oneste.
Costurile unor programe din suita Office ii pot tenta pe unii antreprenori sa se transforme in pirati digitali pentru a reduce costurile. Exista insa alternative mai oneste.
Iar aceste alternative nu inseamna doar instalarea de programe open-source care ii deruteaza pe utilizatorii obisnuiti prea mult cu platforma Windows si care creeaza tensiuni in randul angajatilor mai traditionalisti. In ciuda numelui care poate da impresia de software liber, ThinkFree aduna o suita de programe proprietare, dar care au versiuni de baza gratuite. Este compus din trei aplicatii: Write (un editor de text), Calc (realizare de tabele) si Show (creare de prezentari), ce reproduc simplist aceleasi functii pe care le indeplinesc produsele Microsoft Word, Excel si PowerPoint. Un PC, o conexiune buna la Internet si trecerea peste etapa de altfel foarte simpla a inregistrarii pe site sunt singurele conditii pentru a putea folosi aceste aplicatii gratuit. Si, foarte important, ThinkFree salveaza toate documentele in aceleasi formate pe care le folosesc si produsele Windows, asa ca orice document realizat pe site-ul coreenilor furnizori ai setului de programe va putea fi citit si de cei care nu au auzit pana acum de aceasta adresa web. ThinkFree nu este singura clona a suitei Office. Pretul relativ mare pe care trebuie sa-l plateasca o companie pentru produsul Microsoft, in conditiile in care unele dintre ele nu au intr-adevar nevoie de gradul de complexitate permis de aplicatiile companiei americane, a creat practic o nisa. AbiWord, Koffice, Google Spreadsheet sunt tot atatea nume de produse care concureaza Office. ThinkFree este insa un produs complet si perfect compatibil. Oricare dintre aceste produse aduc avantajul disponibilitatii online a oricarui document. Nici macar nu este nevoie ca documentele companiei sa ocupe spatiu pe server sau pe calculatoarele angajatilor. Toata editarea se poate face online, iar utilizatori din orice colt al lumii pot avea acces la documente, cu conditia ca acestea sa fie publice.
La sfarsitul anului trecut, zvonurile care circulau in presa internationala indicau ca Google ar fi in discutii pentru achizitia companiei coreene producatoare, fondata inca din 1990. Pana acum insa nu a aparut nicio confirmare, iar fanii Google pot folosi in continuare programele grupate sub numele de Spreadsheet, din randul carora lipseste insa un program de editare de prezentari interactive similar Microsoft Power Point. Poate asa s-ar justifica interesul Google pentru ThinkFree.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro