GRESELI DE SUCCESIUNE
Cea mai mare greseala de succesiune este sa nu ai un plan de succesiune, spun specialistii. Si totusi, drumul succesiunii este presarat cu multe pericole.
CAND CEO PREIA CONTROLUL: Intr-un articol publicat luna trecuta, revista Business 2.0 vorbeste despre riscul de a lasa planul de succesiune in responsabilitatea exclusiva a CEO. Un exemplu dat de publicatie este fondatorul producatorului de computere Gateway, Ted Waitt (foto), care l-a ales pe Jeff Weitzen, directorul executiv al AT&T, sa-i fie succesor in 2000, pentru a-si relua postul doar un an mai tarziu. Modul in care Weitzen intelegea sa faca afaceri (impunand reguli stricte in organizatie) nu a corespuns culturii organizationale a companiei.
CAND NU DEZVOLTI LIDERI: Multe companii nu considera prioritara dezvoltarea talentului din interior. Acele companii nici nu vor atrage angajati care aspira sa se dezvolte.
CAND NU AI UN PLAN: Este cea mai comuna greseala cand vine vorba de succesiune la varf. Cand CEO producatorului gigant de jucarii Mattel - Jill Barad (foto) - si-a parasit postul in 2000, "nu s-a gasit nimeni care sa-i ia locul", spune Roger Raber, presedintele Asociatiei Nationale a Directorilor de Corporatii, citat de Business 2.0. Postul a fost, pana la urma, preluat de fostul CEO al Kraft Foods, Robert Eckert, dar cele patru luni in care producatorul de jucarii nu a avut CEO a afectat castigurile companiei si moralul actionarilor, spune Sean McGowan, un analist al industriei de jucarii, citat de aceeasi publicatie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro