In bataia blitului
Un nou tip de presa isi face loc pe piata de publishing autohtona: presa glossy de celebritate cu valoare adaugata. Asa ar califica publisherii revistei APROPO segmentul pe care titlul se pregateste sa intre de saptamana viitoare.
Un nou tip de presa isi face loc pe piata de publishing autohtona: presa glossy de celebritate cu valoare adaugata. Asa ar califica publisherii revistei APROPO segmentul pe care titlul se pregateste sa intre de saptamana viitoare.
Aproape o cincime din universul de oameni cercetati de Studiul National de Audienta (SNA) - adica 1,2 milioane de persoane din cele 6,2 mil. incluse in SNA - declara ca sunt interesate mult si foarte mult de evenimente culturale, actualitate si monden. Intuind interesul romanilor pentru monden, dar si golul de informatii de calitate pe acest segment de presa - mai degraba orientat catre zvonuri, barfe si can-can decat pe introspectii reale in viata vedetelor -, APROPO a hotarat sa se repozitioneze de pe segmentul ghidurilor TV (unde se afla in prezent) pe nisa revistelor glossy de tip "celebrity news".
"Din 17 aprilie, vom avea un APROPO cu totul diferit", spune Laura Ionescu, publisher al PubliMedia International, trust care editeaza APROPO (si care mai editeaza, printre altele, si revista BUSINESS Magazin). "Se schimba conceptul editorial, segmentul-tinta, frecventa, hartia, pretul - intr-un cuvant, APROPO va fi singura revista glossy bilunara de tip celebrity news", explica Ionescu, spunand ca revista a fost regandita ca o combinatie intre Paris Match si People, doua dintre cele mai importante publicatii despre celebritati din lume.
APROPO, care va fi condusa de cunoscutul jurnalist media
Sunt doua publicatii de celebritate glossy prea multe pentru o piata ca
De partea clientilor de publicitate insa, proiectiile sunt optimiste. Segmentul "glos-sy celebrity" este atractiv pentru brandurile premium, "aspirationale", este parerea lui Sorin Doru, media director la Opti Media (agentie de media din grupul Publicis
"Atractivitatea este cu atat mai ridicata pentru advertiseri cu cat avem de-a face cu un context pozitiv", spune el. Doru subliniaza ca ceea ce isi doreste un advertiser, dincolo de parametrii cantitativi (numar de persoane atinse si frecventa de expunere), "este un transfer pozitiv de imagine intre suportul de media si marca sa. Sa ne amintim ca «the medium is the message», dupa cum spunea Marshall McLuhan". Ca exemplu, Doru il aduce in discutie pe unul dintre clientii sai, British Airways, "pentru care ar putea fi interesant sa plaseze un print ad in contextul unui articol pozitiv / neutru despre locurile exotice in care isi petrec vacantele vedetele autohtone decat langa un articol de scandal legat de viata intima a acelorasi vedete".
Daca presa de celebritate glossy va ramane cu doua titluri sau va magnetiza si aparitia / repozitionarea altor publicatii din segment - cazul Story de pilda, editat de Sanoma Hearst si care pe alte piete se afla pe segmentul up-market, nu low-market ca la noi - se va vedea in timp. Important e ca Romania sa nasca celebritati veritabile - nu vedete fabricate peste noapte - astfel incat criza de "materie prima" adusa in discutie mai devreme sa nu se produca.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro