La patru stegulete distanta... de ce?
Data ar fi 1 ianuarie 2007. "Buei nenica, ne lasi? Incepi si tu cu aderarea si raportul?", veti fi exclamat deja. "Ca uite, gripa aviara si tensiunile din coalitie si economia si caldura si ploile si inundatiile...", veti fi continuat.
Data ar fi 1 ianuarie 2007. "Buei nenica, ne lasi? Incepi si tu cu aderarea si raportul?", veti fi exclamat deja. "Ca uite, gripa aviara si tensiunile din coalitie si economia si caldura si ploile si inundatiile...", veti fi continuat.
Stateam de vorba cu cineva si acel cineva a pus o intrebare de foarte bun-simt, incat m-am ofticat un pic ca nu mi-a trecut prin cap inainte: "Dar dupa aderare
Europa este in prezent o mare de interese mai mult sau mai putin divergente, o suma considerabila de idiosincrazii datatoare de mai multa sau mai putina urticarie, cuprinse intr-un proiect prea ambitios, as spune, pentru vremurile pe care le traim si oamenii care le populeaza.
Si revin, mi se pare ca se vorbeste mult prea mult despre pregatirea Romaniei pentru Europa si mult prea putin despre
Doua istorioare despre ce este acum Europa. La numai cateva momente dupa intrarea oficiala a Cehiei in UE, la 1 mai 2004, presedintele Vaclav Klaus si-a avertizat concetatenii ca risca sa sufere deziluzii in Uniunea Europeana. El a ales sa isi sustina discursul pe muntele Blanik, locul in care, conform unei legende locale, se adapostesc cavalerii adormiti care se vor trezi atunci cand va trebui salvata
"Tot mai multe decizii vor fi luate la Bruxelles, iar vocea noastra in acest proces de decizie nu va fi decat una printre multe altele", a spus atunci Klaus. Daca toate tarile europene ar fi apreciate dupa unele din criteriile aplicate Romaniei, Franta nu ar putea fi membra UE. Asa grait-a chiar raportorul european pentru
Si o statistica: Romania se afla, conform evaluarilor Comisiei Europene, pe locul 33, din 35 de state, ca numar de persoane cu studii superioare raportat la totalul populatiei si pe locul 34 din punct de vedere al patrunderii inovarii in mediul de afaceri.
Intre timp, de la 1 mai 2004, oficialii statelor nou intrate s-au dovedit suficient de bataiosi in jocul politic european pentru a trage suficienta spuza pe turta natiei lor, infruntandu-i pe europenii "vechi" chiar cu armele inventate de parintii UE.
Ai nostri vor fi avand suficienta coloana vertebrala sanatoasa pentru a face la fel? Pentru ca anii de trait in
Si pentru ca si amanarea e la moda, evit sa pun toate intrebarile acelea fundamentale pentru dupa 1 ianuarie, multumindu-ma sa repet: "ne aflam la patru stegulete... de ce?"
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană