Mersul economiei in 2011 - cum au trecut autoritatile de la optimism la indoiala
Pentru prima data, in concertul de optimism care a definit pana acum toate prognozele oficiale despre mersul economiei in 2011 incepe sa se strecoare indoiala. La New York, intr-o intalnire cu membrii comunitatii romanesti, premierul Emil Boc a declarat ca economia Romaniei ar urma sa iasa din criza “cu cel putin sase luni mai tarziu decat celelalte tari”, pentru ca la noi a venit criza mai tarziu.
In acelasi timp, la Bucuresti, Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, atragea atentia ca anul acesta s-ar putea incheia cu o crestere economica "mai negativa" decat estimarea de acum, care s-a pastrat neschimbata la -2% de la inceputul lui august incoace, iar la anul e posibil sa nu se realizeze cresterea de 1-2% estimata in prezent de Guvern.
Ambele interventii pregatesc in fapt terenul pentru noul acord cu FMI de care a vorbit presedintele Traian Basescu la inceputul saptamanii trecute si care a starnit deja intense controverse in opinia publica, desi toti oficialii vorbesc de un acord preventiv, o "plasa de siguranta" fara implicarea unor sume concrete ce ar indatora si mai mult statul.
Interesant e ca singurul care a vorbit deschis de o suma aferenta noului acord a fost ex-ministrul Sebastian Vladescu (10 miliarde de euro, spune el), cel ce a mentionat prima data, in Romania anului 2008, in decembrie, de necesitatea unui imprumut de 20 de miliarde de euro de la FMI, intr-un moment cand multi politicieni nici macar nu-si dadeau seama ca si in Romania incepuse deja criza.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro