Alin Burcea, CEO Paralela 45: Noi vom avea pe destinaţiile interne, balneo, munte, cât şi pe litoral o creştere de 20% faţă de 2019
Alin Burcea, CEO-ul agenţiei de turism Paralela 45, spune că cererea pentru destinaţiile interne a crescut, mai ales după anunţul autorităţilor de relaxare a măsurilor de restricţie. Astfel, Alin Burcea estimează o creştere de 20% a vânzărilor pe destinaţiile interne faţă de 2019.
Alin Burcea, CEO-ul agenţiei de turism Paralela 45, spune că cererea pentru destinaţiile interne a crescut, mai ales după anunţul autorităţilor de relaxare a măsurilor de restricţie. Astfel, Alin Burcea estimează o creştere de 20% a vânzărilor pe destinaţiile interne faţă de 2019.
„Tot ce s-a dat relaxare dupa 1 mai s-a simţit în vânzări, atât anunţurile din ţară, cât şi din afara ţării. Noi ca agenţie suntem focusaţi pe extern, dar am dezvoltat şi partea de intern, noi vom avea pe intern atât pe balneo, munte, cât şi pe litoral o creştere de 20% faţă de 2019. Se merge în România, eu mp aşteptam să fie o scădere pe liroal din cauza dispariţiei voucherelor de vacanţă, dar până acum, la noi nu e”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.
Anul trecut, în contextul pandemiei românii nu au mai putut călători la fel de mult ca în alţi ani, iar bugetele alocate vacanţelor fie au fost păstrate, fie au fost folosite în alte scopuri. Însă, Alin Burcea este de părere că anul acesta oamenii vor alege să îşi facă 4-5 vacanţe mai scurte, în loc de 2-3 concedii pentru că simt nevoia să plece mai mult.
După anunţul făcut de relaxare a măsurilor de restricţie de către autorităţile române, Alin Burcea, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a trimis atât Prim-ministrului, Florin Cîţu, cât şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, diverse teme pentru schimbarea listei galbene în contextul în care rata de infectare a României este într-o continuă scădere. Până recent, cei care ajungeau în România din ţările aflate pe lista galbenă erau obligaţi să prezinte dovada vaccinări pentru a nu sta în carantină sau a unui rezultat negativ al testului PCR pentru a reduce durata izolării la 10 zile de la 14.
„Au stabilit nişte indici ficşi, adică lista verde până la 1,5 infectări la 1.000 de locuitori, este un indice mai sus decât are România şi una dintre cele trei teme cu care am fost la Prim-ministru a fost să crească această limită de la 1,5, care e prea jos. Argumentul meu e că destinaţiile unde merg românii, deşi toate merg în scădere sunt până în 3, i-am solicitat Premierului să dea 3 limita maximă pentru verde, dar am convenit la 2,5. Vestea bună e că acum Turcia nu e pe lista roşie”, explică Alin Burcea.
De asemenea, o altă solicitare din partea ANAT-ului a fost scoaterea obligativităţii de a sta în carantincă a copiilor care ajung în ţară din ţările care nu se află pe lista verde. Astfel, copiii nu se pot vaccina, însă părinţii vor fi obligaţi să se izoleze alături de copii, neputând să îi lase singuri.
Cea de-a treia solicitare a fost cu privire la ţările aflate pe lista roşie, turiştii care vin de aici fiind nevoiţi să stea în carantină, solicitare ANAT-ului făcând referire la introducerea unor puncte de testare la frontieră, implicit în aeroporturi.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de urgenţă a schimbat recent clasificarea ţărilor în funcţie de riscul epidemiologic, care se realizează acum în trei categorii - zona verde, zona galbenă şi zona roşie.
În Zona Verde rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5. În Zona Galbenă rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 şi 3 la 1.000 de locuitori.
În Zona Roşie rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.
„Motivul pentru care s-a făcut acest lucru (...) este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, nu intră în carantină dacă este persoana vaccinată sau prezintă un test PCR nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este în zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină. Cine vine din zona verde nu mai au nevoie de nimic. Asta este vestea bună. Carantina este de 14 zile şi rămâne şi prevederea că dacă are un test negativ la 8 zile, poate să iasă la 10 zile”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.
În contextul pandemiei, agenţia de turism a avut de suferit din cauza restricţiilor impuse de către autorităţile române, dar şi străine, astfel că a avut anul trecut o cifră de afaceri, care reprezintă comisionul agenţiei de vânzări, de 36,9 milioane lei, faţă de 53 milioane lei în 2019.
Totodată, volumul de vânzări de 78,6 mil lei, faţă de 285,6 mil. lei în 2019. De asemenea, spre deosebire de anul de dinainte de pandemie, în 2020 Paralela 45 a înregistrat o pierdere de 2,7 mil. lei, pe când în 2019 a obţinut un profit net de 3,5 mil. lei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro