Compania de consultanţă imobiliară CBRE îşi dezvoltă serviciile de consultanţă în ESG printr-un parteneriat cu Access4you, companie specializată în certificarea accesibilităţii clădirilor

Autor: Cristina Bellu Postat la 25 septembrie 2024 17 afişări

Compania de consultanţă imobiliară CBRE îşi dezvoltă serviciile de consultanţă în ESG printr-un parteneriat cu Access4you, companie specializată în certificarea accesibilităţii clădirilor

CBRE România încheie un parteneriat cu compania ungară Access4you, specializată în certificarea accesibilităţii cladirilor, prin care urmează să ofere servicii pentru auditarea imobilelor şi recomandări privind includerea unor facilităţi funcţionale în amenajarea mediului construit, astfel încât acesta să devină mai accesibil şi incluziv pentru persoanele cu dizabilităţi din România.

„Prin certificarea Access4you, sprijinim clienţii să îşi atingă obiectivele de sustenabilitate, integrând accesibilitatea ca element cheie al responsabilităţii sociale şi al dezvoltării durabile. Această certificare nu doar că promovează incluziunea, dar contribuie şi la crearea unor medii construite mai prietenoase şi mai eficiente pentru toţi utilizatorii”, spune Nicole Sommer, Head of Business Development Î ESG & Sustainability Solutions , CBRE România.

Peste 850.000 de români la vârstă adultă au o dizabilitate, dintre care aproximativ jumătate sunt încă la o vârstă activă, de sub 66 de ani, potrivit datelor ANPDPD.

Dintre aceştia, doar 11% au actualmente statutul de salariat, ceea ce nu face decât să sublinieze necesitatea unei abordări individualizate a amenajării, în proiectele de birou şi formatele de retail tradiţionale.

Parteneriatul cu Access4you din România are un precedent şi în alte ţări din CEE, precum Ungaria, unde CBRE operează.

„Demersurile de până acum desfăşurate de CBRE în sfera accesibilităţii au demonstrat că atunci când ne aliniem obiectivele, reuşim să obţinem rezultate excelente”, adaugă Balázs Berecz, fondator şi CEO al Access4you.

La nivel european, 1 din 4 persoane are o formă de dizabilitate. Asta înseamnă că, în prezent, totalul este de 101 de milioane de europeni care trăiesc cu dizabilităţi. Cu atât mai mult cu cât 80% dintre dizabilităţi sunt invizibile, provocările cu care se confruntă aceştia se lovesc adesea de neînţelegeri şi de o lipsă de sprijin adecvat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.