Lupte grele în regiunea ucraineană Harkov, după ce ruşii au intensificat atacurile

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 11 mai 2024 67 afişări

Lupte grele în regiunea ucraineană Harkov, după ce ruşii au intensificat atacurile

Ruşii şi-au intensificat atacurile în regiunea Harkov, au declarat, sâmbătă, autorităţile ucrainene. Armata ucraineană a arătat că au fost trimise întăriri în regiune pentru a ajuta la stabilizarea poziţiilor de apărare.

Lupte grele au au loc sâmbătă într-o ofensivă a ruşillor pentru ocuparea unor sate ucrainene din apropierea graniţei cu Rusia. Armata rusă şi-a intensificat atacurile în Harkov, a declarat guvernatorul regiunii.

"Inamicul continuă să preseze în nordul regiunii noastre. Forţele noastre au respins nouă atacuri", a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov, citat de Reuters.

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că ruşii au cucerit cinci sate de frontieră din regiunea Harkov. Pe de altă parte, Syniehubov a declarat că în toate cele cinci sate situate într-o zonă de trei până la cinci kilometri de graniţa cu Rusia încă au loc confruntări.

Armata ucraineană a declarat că au fost trimise întăriri în regiune pentru a ajuta la stabilizarea poziţiilor de apărare.

Peste 2.500 de persoane din zona de frontieră au fost evacuate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
harkov,
lupte,
ucraina

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.