(P)BrickLofts – un proiect rezidenţial premium unic, de tip boutique, care oferă un stil de viaţă pe măsura visurilor tale

Postat la 02 noiembrie 2023 149 afişări

Acasă e locul unde te încarci cu energie, e locul care aduce familia si prietenii împreună, e locul unde se construiesc amintirile care vor deveni ancore în timp. De aceea BrickLofts a fost gândit ca un ”acasă” la superlativ.

Proiectul premium boutique este deja acasă pentru o comunitate aparte, selectă. Situat în zona de Nord a Capitalei, în apropiere de Lacul Floreasca, BrickLofts are acces facil la principalele puncte de interes din Bucureşti.

Proiectul rezidenţial oferă mai mult decât o locuinţă – un concept de living, un stil de viaţă, care îmbină elemente specifice clădirilor industriale, cu aspecte importante de sustenabilitate şi confort, esenţiale vieţii de azi.

Brick Lofts, o nouă experienţă de viaţă

O locuinţă modernă, care poate oferi confort în secolul XXI, trebuie să reuşească să ofere spaţiu şi libertate de mişcare, interacţiune cu exteriorul şi lumină naturală din plin, confort, căldură, lumină şi linişte.

Nevoia de spaţiu generos e motivul pentru care în metropolele lumii - Londra, New York, Berlin - clădirile industriale au fost convertite în apartamente de lux, iar această tipologie a primit denumirea de Loft - un spaţiu generos, deschis, adaptabil şi care beneficiază de caracterul unic al arhitecturii specifice fabricilor din perioada revoluţiei industriale.

„Importantă a fost experienţa, emoţia celor care locuiesc aici. Am sacrificat o parte din metrii pătraţi în favoarea produsului. În acele spaţii largi aş fi putut face două niveluri, iar asta ar fi însemnat un profit mai mare. Dar nu asta a contat pentru mine, ci să realizăm un concept unic pe piaţă”, spune Mihai Astratinei, General Manager al In-Spekt Development, compania care a dezvoltat proiectul.

BrickLofts este un proiect rezidenţial care setează standardele pentru conceptul de Loft, fiind prima clădire din Bucureşti care respectă definiţia şi trăsăturile acestei tipologii de locuinţe.

Sub aparenţa unei fabrici restaurate la forma sa iniţială, în realitate o clădire absolut nouă proiectată după cele mai moderne standarde, BrickLofts ascunde în interior spaţii de locuit la nivel high-end, ce corespund aşteptărilor de confort şi sustenabilitate ale celor mai pretenţioşi clienţi.

BrickLofts e construit de la zero, dar e realizat fără compromisuri, astfel încât să arate ca o clădire industrială autentică, încât au fost mulţi care au întrebat dacă într-adevăr e o clădire veche refuncţionalizată.Pentru noi e un compliment care arată că ne-am atins scopul”, adaugă Mihai Astratinei.

Elegant şi rafinat, BrickLoftscucereşte prin spaţiile ample, cu înălţime de până la 6 metri, pereţi cortină care inundă spaţiul de lumină. În zonele de zi, suprafeţele vitrate sunt de până la 6 ori mai mari decât în locuinţele obişnuite.

Ne-am dorit întotdeauna să realizăm o clădire de locuit îndrăzneaţă, aşa cum am admirat în călătoriile noastre în marile oraşe ale lumii, şi în final am reuşit să creăm una care nu e cu nimic mai prejos, într-o zonă frumoasă a Bucureştiului”, spune Sorin Puran, fondator Puran Architecture & Design.

Pentru detaliile de design şi amenajarea interioară a Loft-urilor sale, BrickLofts a câştigat în 2022 Anuala de Arhitectură, o recunoaştere importantă a faptului că proiectul rezidenţial oferă mai mult decât o locuinţă: oferă o identitate, o experienţă. .

„Oamenii intră şi simt emoţie. Noi am reuşit să creăm energie, emoţie. Nu ştiu dacă mai există apartamente ca acestea, nouă ni se pare un tip curajos de apartament pentru România. Vezi clădirea de afară şi nu te aştepţi să vezi asta la interior, povesteşte Daniel Popescu, fondator Fabrica de Arhitectură.

Stilul industrial – o ancoră între trecut şi viitor şi o nouă definiţie a confortului

În metropolele lumii, ca Londra, Bruxelles sau New York, oraşe care au avut un puternic avânt economic în finalul secolului XIX – începutul secolului XX, clădirile specifice stilului industrial care au fost reconvertite sunt des întâlnire azi. Sunt vechi fabrici care au primit o nouă viaţă. Inspirat de acest curent, BrickLofts a vrut ca fiecare persoană care îi trece pragul să se întrebe cum ar fi arătat Bucureştiul dacă am fi avut grijă de istoria lui, i-am fi salvat clădirile şi le-am fi dat un sens.

„Şi în România, în perioada interbelică, au fost realizate clădiri industriale excepţionale, create de către arhitecţi importanţi ai vremurilor. Din păcate, o mare parte au sfârşit demolate în perioada comunistă. Cele rămase s-au degradat şi au rămas nefolosite. Punerea în valoare a clădirilor monument, nu doar industriale, ar trebui să reprezinte o prioritate, fiindcă ele sunt cele care dau caracter oraşelor şi ne conectează cu istoria lor”, spune Mihai Astratinei.

În proiectul BrickLofts, stilul industrial e respectat cu sinceritate până în cele mai mici detalii, la interior şi exterior deopotrivă.

În exterior, faţada e acoperită cu peste 230.000 de bucăţi de cărămidă cu o culoare unică, specifică unei exploatări de lângă Anvers, Belgia. Sunt felii subţiri de argilă arsă în cuptor, la diverse temperaturi, pentru a crea tonalităţi de culoare diferite, îmbinate armonios cu ferestrele specifice stilului industrial – suprafeţe vitrate mari, împărţite în registre egale prin profile metalice fine.

În interior, suprafeţele brute de beton sunt „încălzite” de duşumele din stejar natur, periate şi uleiate, pentru un aspect vintage autentic. Ambientul este personalizat cu elemente metalice: scări, balustrade, placări de plafoane, ancadramentele ferestrelor şi instalaţii aparente, care înnobilează spaţiul.

BrickLofts a fost realizat de In-Spekt Development în colaborare cu Puran Architecture & Design şi Fabrica de Arhitectură.

Aflaţi mai multe detalii şi Loft-urile disponibile pe www.bricklofts.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.